Dacia uutiset

14.11.2023

Enemmän tilaa tavaroille -Jogger HYBRID 140 nyt saatavilla myös 5-paikkaisena

Dacia Jogger -mallistoon on saatu asiakkaiden paljon toivoma 5-paikkainen HYBRID 140 -voimalinjalla varustettu automaattivaihteinen vaihtoehto. Dacia Jogger on erittäin tilava farmariauto: tavaratilaa on 5-paikkaisessa Joggerissa n. 600 litraa ja auton mainion muunneltavuuden ansiosta sitä voi kasvattaa jopa yli 1 800 litraan, sillä takarivin istuimet kaatuvat osissa 1/3 – 2/3 kokonaan eteen etuistuinten selkänojia vasten. Joggerin suuresta 20 cm korkuisesta maavarasta on hyötyä niin mökkiteillä kuin Suomen lumisessa talvessakin.

Lue lisää
29.9.2023

Jo yli 8 miljoonaa Daciaa – Menestystarina jatkuu

8 miljoonaa. Merkittävä virstanpylväs, joka kuvastaa uskomatonta saavutusta ja valtavaa ylpeyttä. Vuonna 2023 Dacia myi 8 miljoonannen ajoneuvonsa. Ennen vuotta 2004 Dacia oli Romanian kansallinen autonvalmistaja, mutta se on sittemmin muuttunut tunnetuksi nimeksi koko Euroopassa kiitos radikaalin muodonmuutoksen, ja nyt Dacia on kiistaton menestystarina. Mutta mitkä ovat Dacian vahvuudet ja erityispiirteet? Lue muutamia keskeisiä ja ehkä yllättäviäkin tärppejä Dacian matkasta viimeisten 19 vuoden varrelta.

Lue lisää
11.7.2023

Dacia-malliston ilmeuudistuksen lyhyt oppimäärä

Dacia-malliston ilmeuudistus tehtiin viime vuoden lopulla saamanaikaisesti kaikilla Dacian kolmella tehtaalla Pitestissä, Tangerissa ja Casablancassa, mikä tarkoitti 3 100 auton muuttamista heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Muutos vaati kuitenkin paljon työtä ja huolellista suunnittelua ja siksi projekti aloitettiin jo vuotta aikaisemmin.

Lue lisää
3.7.2023

DACIA DAKAR-RALLIIN VUODESTA 2025

Dacia lähtee valmistajana mukaan erämaarallien MM-sarjan legendaariseen Dakar-rallin luokkaan T1+ vuodesta 2025 alkaen. Tiimi koostuu Dacian oman organisaation teknisistä asiantuntijoista sekä brittiläisestä urheiluautojen valmistajasta Prodivestä ja kuljettajina toimivat ranskalainen yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sébastien Loeb sekä espanjalainen ralliautoilija Cristina Gutiérrez Herrero. Dacian kilpa-auton polttoaineena käytetään synteettistä polttoainetta.

Lue lisää
19.6.2023

DACIAN EXTREME-MALLIT – ARKEEN JA SEIKKAILUIHIN

Dacia Jogger Extreme muuttuu vakiomalliksi, jonka varustelua on parannettu entisestään. Sen lisäksi Joggeriin saa nyt Pack Sleep -paketin, jolla auto muuttuu hetkessä kahden hengen makuuhuoneeksi. Uutena mallina Dacia-valikoimaan tulee nelivetoinen Duster Extreme.

Lue lisää
30.1.2023

Dacia vahvassa kasvussa

Vaikka Euroopan ja Suomen automarkkinat supistuivat viime vuonna, Dacian rekisteröinnit lisääntyivät edelleen. Reilussa vuodessa koko mallisto on uusittu, mistä päästään nyt nauttimaan. Tänä vuonna jatketaan uudistuneella mallistolla, joka on muuttunut Dacian uuden identiteetin mukaiseksi ja entistä paremmin varustelluksi.

Lue lisää
20.1.2023

Uusi Dacia Jogger HYBRID 140 – markkinoiden edullisin 7-paikkainen hybridi

Vuosi sitten myyntiin tullut Dacia Jogger on ollut suurmenestys luokassaan niin Euroopassa kuin Suomessa. Nyt se esitellään Dacian ensimmäisenä hybridinä, joka yhdistää automaattivaihteiston ja taloudellisuuden mainioihin tiloihin sekä edulliseen hintaan. Uusi hybridivoimalinja saadaan parhaiten varusteltuun Extreme-versioon, joka maksaa 7-paikkaisena 29 399 euroa. Jogger hybridin ennakkomyynti käynnistyy Suomessa tänään.

Lue lisää
18.11.2022

Dacian autot suunnitellaan ja tehdään elämää varten

Dacian autot suunnitellaan ja tehdään elämää varten. Uusi Dacia-mallisto myös ilmentää entistä enemmän seikkailu- ja retkeilyhenkeä, reissaamisen vapautta, hauskuutta ja yhdessäoloa. Samalla autot on suunniteltu jykeviksi, käytännöllisiksi, helppokäyttöisiksi, kestäviksi ja tilaviksi. Kaikki tämä sekä luonto itsessään on toiminut inspiraation lähteenä uuden Dacia-malliston materiaalivalinnoille.

Lue lisää
16.9.2022

Dacian askel kohti tulevaisuutta

Dacia uudistuu kaikin tavoin aina perusajattelusta alkaen, kattaen kaikki mallit. Selkeimmin muutos näkyy uudesta merkistä ja nimen kirjoitusasusta, jotka otetaan käyttöön kerralla koko mallistossa. Tulevaisuudesta kertoo jännittävä Manifesto-tutkielma. Suomessa tulee myyntiin täydellisemmin varusteltu, edelleen erittäin kohtuuhintainen valikoima Dacioita. 

Lue lisää