Dacia uutiset

17.6.2024

Dacialle saat nyt entistäkin enemmän vastinetta rahalle

Kesällä voimaan astuva uusi eurooppalainen Global Safety Regulation 2 (GSR2) -lainsäädäntö edellyttää, että kaikissa uusissa autoissa on oltava varusteita, jotka parantavat liikenneturvallisuutta kaikille, mukaan lukien jalankulkijat ja pyöräilijät. Perinteisesti tällaisten kehittyneiden varusteiden lisääminen uusiin autoihin kasvattaa autojen hintaa merkittävästi, erityisesti edullisimmissa hintaluokissa. Dacia on kuitenkin päättänyt tehdä malleistaan GSR2-asetuksen mukaisia pitäen samalla hinnan muutokset erittäin maltillisina, jopa nollassa.

Lue lisää
16.4.2024

Dacia Duster – Täysin uusi perusrakenteesta alkaen

Dacia Duster on ollut jo vuosia katumaastureiden markkinajohtaja Euroopassa yksityisostajien keskuudessa. Kolmas sukupolvi kunnioittaa edeltäjiään, mutta nostaa ajettavuuden, mukavuuden, tilat ja varustelun entistä korkeammalle tasolle. Jatkossa kaikki voimalinjat ovat sähköistettyjä; kevythybridejä ja hybridejä. Suomeen täysin uusi Duster saapuu loppukesästä 2024.

Lue lisää
30.1.2024

DACIA SANDRIDER – KOHTI DAKAR-RALLIA

Dacia jatkaa ulkoiluhenkisenä brändinä ja osallistuu vuodesta 2025 lähtien Dakar-ralliin ja World Rally-Raid eli erämaarallin maailmanmestaruussarjaan (W2RC). Uusi prototyyppi, Sandrider, on suunniteltu voittamaan näissä vaativissa kisoissa ja sitä kuljettaa Dacian Sandriders -tiimi.

Lue lisää
14.11.2023

Enemmän tilaa tavaroille -Jogger HYBRID 140 nyt saatavilla myös 5-paikkaisena

Dacia Jogger -mallistoon on saatu asiakkaiden paljon toivoma 5-paikkainen HYBRID 140 -voimalinjalla varustettu automaattivaihteinen vaihtoehto. Dacia Jogger on erittäin tilava farmariauto: tavaratilaa on 5-paikkaisessa Joggerissa n. 600 litraa ja auton mainion muunneltavuuden ansiosta sitä voi kasvattaa jopa yli 1 800 litraan, sillä takarivin istuimet kaatuvat osissa 1/3 – 2/3 kokonaan eteen etuistuinten selkänojia vasten. Joggerin suuresta 20 cm korkuisesta maavarasta on hyötyä niin mökkiteillä kuin Suomen lumisessa talvessakin.

Lue lisää
5-paikkaisen Joggerin tavaratila, jossa kaadettu takapenkit osittain.
29.9.2023

Jo yli 8 miljoonaa Daciaa – Menestystarina jatkuu

8 miljoonaa. Merkittävä virstanpylväs, joka kuvastaa uskomatonta saavutusta ja valtavaa ylpeyttä. Vuonna 2023 Dacia myi 8 miljoonannen ajoneuvonsa. Ennen vuotta 2004 Dacia oli Romanian kansallinen autonvalmistaja, mutta se on sittemmin muuttunut tunnetuksi nimeksi koko Euroopassa kiitos radikaalin muodonmuutoksen, ja nyt Dacia on kiistaton menestystarina. Mutta mitkä ovat Dacian vahvuudet ja erityispiirteet? Lue muutamia keskeisiä ja ehkä yllättäviäkin tärppejä Dacian matkasta viimeisten 19 vuoden varrelta.

Lue lisää
11.7.2023

Dacia-malliston ilmeuudistuksen lyhyt oppimäärä

Dacia-malliston ilmeuudistus tehtiin viime vuoden lopulla saamanaikaisesti kaikilla Dacian kolmella tehtaalla Pitestissä, Tangerissa ja Casablancassa, mikä tarkoitti 3 100 auton muuttamista heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Muutos vaati kuitenkin paljon työtä ja huolellista suunnittelua ja siksi projekti aloitettiin jo vuotta aikaisemmin.

Lue lisää
3.7.2023

DACIA DAKAR-RALLIIN VUODESTA 2025

Dacia lähtee valmistajana mukaan erämaarallien MM-sarjan legendaariseen Dakar-rallin luokkaan T1+ vuodesta 2025 alkaen. Tiimi koostuu Dacian oman organisaation teknisistä asiantuntijoista sekä brittiläisestä urheiluautojen valmistajasta Prodivestä ja kuljettajina toimivat ranskalainen yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sébastien Loeb sekä espanjalainen ralliautoilija Cristina Gutiérrez Herrero. Dacian kilpa-auton polttoaineena käytetään synteettistä polttoainetta.

Lue lisää
19.6.2023

DACIAN EXTREME-MALLIT – ARKEEN JA SEIKKAILUIHIN

Dacia Jogger Extreme muuttuu vakiomalliksi, jonka varustelua on parannettu entisestään. Sen lisäksi Joggeriin saa nyt Pack Sleep -paketin, jolla auto muuttuu hetkessä kahden hengen makuuhuoneeksi. Uutena mallina Dacia-valikoimaan tulee nelivetoinen Duster Extreme.

Lue lisää