Dacia Tiepalvelu

Dacia Tiepalvelu on apunasi, jos autosi tulee toimintakyvyttömäksi – esimerkiksi teknisen vian tai liikenneonnettomuuden seurauksena normaaleissa käyttöolosuhteissa. Dacia Tiepalvelu sisältyy Dacia-autojen takuuseen. Se on käytettävissä 24 tuntia päivässä 365 päivää vuodessa.

Toiminta ongelmatilanteessa
Jos Dacia-autoonne tulee vika, ettekä voi jatkaa matkaa, soittakaa Dacia Tiepalvelun palvelunumeroon:

Jos olette Suomessa: +800 322 42000 (tai 00800 322 42000)
Jos olette ulkomailla: +46 8 411 9252

 • Varmistakaa ennen soittamista, että seuraavat tiedot ovat esillä:
 • Auton rekisterinumero ja väri, jotta autonne on helppo tunnistaa.
 • Auton sijainti, jotta se voidaan helposti paikantaa.
 • Ongelman kuvaus, jotta Teidän ja autonne auttamiseksi voidaan valita oikea toimintatapa.
 • Omistajan nimi ja osoite tunnistusta varten.
 • Puhelinnumero tai faksinumero, josta Teidät voi tavoittaa, jotta voimme antaa Teille reaaliaikaisia tietoja.
 • Mikäli mahdollista, autonne VIN-numero.

Palvelun kattavuus

Dacia Tiepalvelua voidaan soveltaa, jos Dacia-autonne on rikkoutunut toimintakyvttömäksi keskeyttäen matkanteon. Tällaiseksi tilanteeksi luokitellaan:
äkillinen ja odottamaton vika, jonka johdosta autosta tulee toimintakyvytön ja joka ei johdu auton puutteellisesta huollosta.

Apu paikan päällä

Auto korjataan paikan päällä, mikäli se on käytännössä mahdollista ja jos korjauskustannukset ovat alhaisemmat kuin hinauskustannukset.

Hinauspalvelu

Hinauspalvelua käytetään turvallisuussyistä, jos autoanne ei voida korjata paikan päällä kohtuullisessa ajassa. Jos auton rikkoutumispaikan ja kodin välinen etäisyys on alle 50 km, auto hinataan käyttämäänne Dacia-korjaamoon. Jos etäisyys on yli 50 km tai jos rikkoutuminen tapahtuu ulkomailla, auto hinataan lähimmälle Dacia-korjaamolle.

Dacia Tiepalvelu ei kata korjaus- ja varaosakustannuksia, jotka syntyvät auton korjaamisesta liikennekelpoiseksi.

Voimassaolo

Dacia Tiepalvelu on voimassa ainostaan, jos auto on ostettu Suomesta. Tiepalvelua tarjotaan ainoastaan uusille Dacia-autoille, jotka ovat valtuutetun Dacia-jälleenmyyjäverkoston myymiä. Dacia Tiepalvelu on voimassa ensimmäisestä ostopäivämäärästä alkaen 3 vuotta tai 100 000 km, sen mukaan kumpi ehdoista täyttyy ensin. Asiakkaan tulee ilmoittaa auton rikkoutumisesta välittömästi Dacia Tiepalvelulle samana päivänä, kun auto rikkoutui. Palveluita, joita ei ole suoritettu Dacia Tiepalvelun toimesta tai sen kautta, ei korvata. Tiepalvelut toimittaa yksinomaan Dacia Tiepalvelu.

Dacia Tiepalvelu on voimassa seuraavissa maissa:

Andorra – Itävalta – Belgia – Bulgaria – Bosnia Herzegovina – Kroatia – Tsekin tasavalta – Tanska (ei Gröönlanti) –Viro – Suomi – Ranska – Makedonia – Saksa – Unkari – Irlanti – Italia – Latvia – Lichtenstein – Liettua – Luxemburg – Monaco – Montenegro – Norja – Alankomaat –Puola – Portugali – Romania – San Marino – Serbia – Espanja –Slovakia – Slovenia – Ruotsi – Sveitsi – Yhdistynyt kuningaskunta.

Dacia Tiepalvelu ei ole voimassa/ei kata seuraavia kuluja:

 • Jos autoa käytetään autokilpailuissa tai kilpailukoulutuksessa.
 • Jos autolla ajettaessa on rikottu tahallisesti lakia.
 • Jos vahingon syynä on sota tai sodan uhka, vallankumous, kapina, terroristihyökkäys,  radioaktiivinen laskeuma, maanjäristys tai muun Force Majeure -tilanne.
 • Jos on käytetty palvelua, jonka auton omistaja tai muu henkilö on tilannut sopimatta siitä ennalta Dacia Tiepalvelun kanssa tai saamatta tältä lupaa.
 • Vaurioituneelle omaisuudelle.
 • ALV-kustannuksille, jotka ovat Teidän tai auton omistajan/vuokraajan vastuulla; esim. yritysauto.
 • Huolto-, korjaus- ja varaosakustannuksia.