Huomaa, että tällä hetkellä myynnissä on kahta eri Duster-mallia, Duster Extreme -erikoismalli ja uuden ilmeen mallisto. Alla olevat kuvat ja tekstit koskevat uuden ilmeen autoja. Dusterin hinnastosta näet molempien mallistojen hinta- ja varustetiedot.

TUTUSTU DUSTER EXTREME -ERIKOISMALLIIN

Aito ja alkuperäinen järkimaasturi

Dacian filosofian mukaisesti Duster tarjoaa reilusti vastinetta rahalle. Niin tekee myös Dacia Duster, jonka voit valita joko etuvetoisena tai nelivetoisena.

Duster on varustettu tehokkain ja taloudellisin LED-ajovaloin ja siinä on Dacian uusi, Y-kirjaimen muotoinen valokuvio niin edessä kuin takanakin. Auton muotoilua on optimoitu aerodynamiikan parantamiseksi, mikä tarkoittaa entistä pienempiä päästöjä ja parempaa taloudellisuutta.

Dusterissa on vakiona kevytmetallivanteet kahdella ylimmällä varustetasolla (Expression-tasolla 16″ ja Journey-tasolla 17″). Dusterin vakiovarustelu on muutoinkin kattava: Vakiona on LED-lähivalojen ja -päiväajovalojen ohella aina ilmastointi, Bluetooth-toiminnoilla varustettu radio, ajotietokone, lämmitettävät etuistuimet, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, mäkilähtöavustin sekä peruutustutka. Journey-varustetasolla Dusterin varusteluun sisältyy uutuutena sadetunnistin sekä sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit.

Näyttävä etusäleikkö

LED-ajovalot ja etusäleikkö tuovat Dusterille ilmettä.

8-tuumainen multimedianäyttö

Selkeä, helppokäyttöinen kosketusnäyttö on saatavilla ylemmillä varustetasoilla.

Valot ja vanteet

Takavalojen muotoilu sekä tyylikkäät vanteet täydentävät Dusterin näyttävän ulkoasun.

MALLISTOSSA MYÖS AUTOMAATTI

Moottorivalikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja: etuvetoisena mallistossa on 90 ja 150 hevosvoiman teholla varustetut bensiiniturbomoottorit, joista tehokkaamman, 150-hevosvoimaisen yhteydessä on etuvetoisissa versioissa aina automaattivaihteisto. Nelivetona löytyy niin bensiiniturbo (150 hv) kuin turbodieselkin (115 hv). Nelivetoversioissa on 6-portainen käsivalintainen vaihteisto.

Malliston tekniset tiedot löydät tämän sivun yläosassa olevan linkin takaa.

DUSTER KULKEE NIIN MAASTOSSA KUIN KAUPUNGISSAKIN

Dusterin maasto-ominaisuudet ovat erinomaiset. Hankalammissa maastoissa on iloa runsaasta 210 mm maavarasta sekä suurista tulo- ja jättökulmista (30 ja 33 astetta). Nelivetojärjestelmä on erittäin helppokäyttöinen: Keliin ja tilanteeseen sopivan etenemistavan voit valita keskikonsolissa sijaitsevasta sähköisestä kytkimestä.

Hyvissä olosuhteissa kannattaa hyödyntää 2WD-tilaa, jolloin vain etupyörät vetävät ja polttoaineen kulutus on pienimmillään. AUTO-tila jakaa voiman automaattisesti etu- ja taka-akselille tieolosuhteiden ja auton nopeuden mukaan, jolloin ajettavuus on paras. Maastoajoon suositeltava 4WD Lock (pakotettu 4×4) -tila jakaa voiman etu- ja taka-akselille (50/50), jolloin auton maasto-ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Nopeuden ylittäessä n. 80 km/h kytkeytyy 4WD Lock -tila automaattisesti AUTO-tilaan. Vaihteiston lyhyt 1. vaihde täydentää maasto-ominaisuuksia kaikissa olosuhteissa.

Dusterin nelivetoversioissa on vakiona alamäkihidastin, joka toimii myös peruutettaessa. Lisäksi nelivedoissa on kosketusnäytöllä 4×4-monitori, josta voi seurata muun muassa kallistuskulmia ja kompassia.

Reilusti turvavarusteita

Dusterissa on myös turvavarustelun osalta kaikki olennainen. Vakiona on aina ESC-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ABS-jarrut elektronisella jarruvoimanjaolla sekä kuusi turvatyynyä, mukaanlukien sivuturvatyynyt edessä sekä turvaverhot. Uudet pääntuet suojaavat päätä ja niskaa aiempaakin paremmin ja niiden muotoilussa on otettu huomioon se, että näkyvyys edestä taaksepäin ja takaa eteen on mahdollisimman hyvä. Kori ja runko ovat vahvistettuja, jotta ne suojaavat matkustajia mahdollisimman kattavasti mahdollisessa törmäystilanteessa.

Ajovalot on varustettu valotunnistimella, joten ne kytkeytyvät automaattisesti päälle hämärän tullessa tai kelin ollessa hyvin harmaa. Kaikissa Duster-versioissa on vakiona peruutustutka, joka auttaa välttämään kolhuja peruutettaessa ja pysäköitäessä. Prestige-varustetason Dusterissa on lisäksi vakiona katvealueen valvontajärjestelmä, joka toimii neljän ultraäänisensorin avulla. Sensorit havaitsevat takaa tai sivulta tulevat ajoneuvot moottoripyöristä kuorma-autoihin ja järjestelmä varoittaa vaarasta vilkuttamalla oranssia valoa ulkopeilissä.

Dusterissa on turvavöiden rajoittimet sekä esikiristimet niin edessä kuin takaistuimien reunapaikoilla. Turvavyövaroitus kattaa etuistuimien lisäksi myös takaistuimet. Takana reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lasten turvaistuinten kiinnittämistä varten ja takaovissa on lapsilukot.