Nyt ennakkomyynnissä: täysin uusi Dacia Duster – kaikkien aikojen Duster

Aito ja alkuperäinen järkimaasturi

Dacian filosofian mukaisesti Duster tarjoaa reilusti vastinetta rahalle. Dusterin voit valita joko etuvetoisena tai nelivetoisena.

Duster on varustettu tehokkain ja taloudellisin LED-ajovaloin ja siinä on Dacian uusi, Y-kirjaimen muotoinen valokuvio niin edessä kuin takanakin. Auton muotoilua on optimoitu aerodynamiikan parantamiseksi, mikä tarkoittaa entistä pienempiä päästöjä ja parempaa taloudellisuutta.

Dusterissa on vakiona kevytmetallivanteet kahdella ylimmällä varustetasolla (Expression-tasolla 16″ ja Journey- ja Extreme-varustetasoilla 17″). Dusterin vakiovarustelu on muutoinkin kattava: Vakiona on LED-lähivalojen ja -päiväajovalojen ohella aina ilmastointi, Bluetooth-toiminnoilla varustettu radio, ajotietokone, lämmitettävät etuistuimet, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, mäkilähtöavustin sekä peruutustutka. Journey- ja Extreme-varustetasoilla Dusterin varusteluun sisältyy myös muun muassa sadetunnistin sekä sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit.

Näyttävä etusäleikkö

LED-ajovalot ja etusäleikkö tuovat Dusterille ilmettä.

8-tuumainen multimedianäyttö

Selkeä, helppokäyttöinen kosketusnäyttö on saatavilla ylemmillä varustetasoilla.

Valot ja vanteet

Takavalojen muotoilu sekä tyylikkäät vanteet täydentävät Dusterin näyttävän ulkoasun.

MALLISTOSSA MYÖS AUTOMAATTI

Etuvetoisena Duster-mallistossa on 150 hevosvoiman teholla varustettu bensiiniturbomoottori, jonka yhteydessä on etuvetoisissa versioissa aina automaattivaihteisto. Nelivetona löytyy manuaalivaihteistolla varustettu bensiiniturbo (150 hv). Nelivetoversion käsivalintainen vaihteisto on 6-portainen, ja sen ykkösvaihde on välitetty lyhyeksi ennen kaikkea maastoajoa ajatellen.

Dieselmoottorilla varustetun Duster 4×4 Blue dCi 115:n tuotanto on päättynyt.

Malliston tekniset tiedot löydät tämän sivun yläosassa olevan linkin takaa.

DUSTER KULKEE NIIN MAASTOSSA KUIN KAUPUNGISSAKIN

Dusterin maasto-ominaisuudet ovat erinomaiset. Hankalammissa maastoissa on iloa runsaasta 210 mm maavarasta sekä suurista tulo- ja jättökulmista (30 ja 33 astetta). Nelivetojärjestelmä on erittäin helppokäyttöinen: Keliin ja tilanteeseen sopivan etenemistavan voit valita keskikonsolissa sijaitsevasta sähköisestä kytkimestä.

Hyvissä olosuhteissa kannattaa hyödyntää 2WD-tilaa, jolloin vain etupyörät vetävät ja polttoaineen kulutus on pienimmillään. AUTO-tila jakaa voiman automaattisesti etu- ja taka-akselille tieolosuhteiden ja auton nopeuden mukaan, jolloin ajettavuus on paras. Maastoajoon suositeltava 4WD Lock (pakotettu 4×4) -tila jakaa voiman etu- ja taka-akselille (50/50), jolloin auton maasto-ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Nopeuden ylittäessä n. 80 km/h kytkeytyy 4WD Lock -tila automaattisesti AUTO-tilaan. Vaihteiston lyhyt 1. vaihde täydentää maasto-ominaisuuksia kaikissa olosuhteissa.

Dusterin nelivetoversiossa on vakiona alamäkihidastin, joka toimii myös peruutettaessa. Lisäksi nelivedoissa on kosketusnäytöllä 4×4-monitori, josta voi seurata muun muassa kallistuskulmia ja kompassia.

Reilusti turvavarusteita

Dusterissa on myös turvavarustelun osalta kaikki olennainen. Vakiona on aina ESC-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ABS-jarrut elektronisella jarruvoimanjaolla sekä kuusi turvatyynyä, mukaanlukien sivuturvatyynyt edessä sekä turvaverhot. Uudet pääntuet suojaavat päätä ja niskaa aiempaakin paremmin ja niiden muotoilussa on otettu huomioon se, että näkyvyys edestä taaksepäin ja takaa eteen on mahdollisimman hyvä. Kori ja runko ovat vahvistettuja, jotta ne suojaavat matkustajia mahdollisimman kattavasti mahdollisessa törmäystilanteessa.

Ajovalot on varustettu valotunnistimella, joten ne kytkeytyvät automaattisesti päälle hämärän tullessa tai kelin ollessa hyvin harmaa. Kaikissa Duster-versioissa on vakiona peruutustutka, joka auttaa välttämään kolhuja peruutettaessa ja pysäköitäessä. Journey- ja Extreme-varustetasojen Dustereissa on lisäksi vakiona katvealueen valvontajärjestelmä, joka toimii neljän ultraäänisensorin avulla. Sensorit havaitsevat takaa tai sivulta tulevat ajoneuvot moottoripyöristä kuorma-autoihin ja järjestelmä varoittaa vaarasta vilkuttamalla oranssia valoa ulkopeilissä.

Dusterissa on turvavöiden rajoittimet sekä esikiristimet niin edessä kuin takaistuimien reunapaikoilla. Turvavyövaroitus kattaa etuistuimien lisäksi myös takaistuimet. Takana reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lasten turvaistuinten kiinnittämistä varten ja takaovissa on lapsilukot.

Duster Extreme on syntynyt seikkailuihin

Duster-malliston Extreme-varustetason auto saa sinut erottumaan massasta. Tyylikäs Duster Extreme on saatavilla nelivetona, 150 hv bensaturbolla varustettuna, ja se on aina valmiina seikkailuun kanssasi. Kuvien Cedar Green -metalliväri on saatavana ainoastaan Dusterin Extreme-varustetasolla.

Duster Extremen yksityiskohdat sointuvat luonnon väreihin ja luovat samalla autolle upean ilmeen:

Kuparinväriset peilinkuoret

sointuvat muihin ulkopuolen yksityiskohtiin: monitoimikattokaiteiden tekstit ja Dacia-logo auton takana ovat nekin kuparinväriset.

Kuparinvärisiä yksityiskohtia

löytyy myös sisätiloista: ilmastoinnin suuttimien kehykset, vaihteenvalitsimen kehys sekä istuinverhoilun tikkaukset.

Korkeuskäyräkuviointi

on tuttu kartoista ja näkyy mm. Duster Extremen koristeteippauksissa.

Monitoimikattokaiteet ja haineväantenni

helpottavat arkea ja reissuja auton kanssa: kattokaiteet voit hetkessä kääntää taakkatelineiksi ja haineväantennia ei tarvitse irrottaa, kun ajat autopesuun.

MicroCloud-istuinverhoilu

on käytännöllinen, vettä hylkivä ja helposti puhdistettava. Etuistuimissa on DC-embleemit.

Ovien kyynärnojat

on päällystetty MicroCloud-materiaalilla, joka on paitsi käytännöllinen myös miellyttävän tuntuinen.

8-tuumainen kosketusnäyttö

on helppokäyttöinen ja selkeä. Duster Extremen Media Nav -multimediajärjestelmässä on mm. langaton Android Auto / Apple Carplay -tuki.

Peruutuskamera

sisältyy Duster Extremen vakiovarustukseen, kuten myös käytännöllinen MultiView-kamera, jonka avulla näkee auton eteen ja sivuille ja voi siten havaita esimerkiksi maastossa olevia esteitä.

Seikkailuvalmiit ominaisuudet

Mitä seikkailusi ikinä pitääkään sisällään, Duster Extreme on valmis.

Mustat kevytmetallivanteet

ovat 17-tuumaiset ja niiden keskikupit ovat Duster Extremen muiden yksityiskohtien tapaan kuparinväriset. Duster Extremessä on vakiona myös mustat pyöränkaarien suojat.

Kumimattosarja

sisältyy vakiovarustukseen, mukaan lukien toisen istuinrivin keskipaikan matto. Duster Extremen matoissa on kartoista tuttu korkeuskäyräkuviointi.

Korkeuskäyräkuvioidut kynnyslistat

etuovien kynnyksillä suojaavat autoa ja näyttävät tyylikkäiltä.