Dacian menestystarina

Haluamme tuoda uuden, luotettavan auton mahdollisimman monen ulottuville.

Meidän mielestämme mahdollisimman monen pitää voida hankkia itselleen uusi, luotettava auto, jossa on kaikki oleellinen, ja joka mahdollistaa liikkumisen omien tarpeiden mukaan. Vuosien mittaan Dacian mallistoa on kehitetty vastaamaan asiakkaiden kulloisiinkin tarpeisiin, pitäen samalla kiinni Dacian tarjoamasta ainutlaatuisesta tila-/hinta-/laatusuhteesta. Dacia on tuonut markkinoille monta mullistavaa autoa ja vuosien varrella moni Dacian uutuus onkin ollut melkeinpä vallankumouksellinen. 

Dacia syntyi Romaniassa vuonna 1966, tavoitteenaan tarjota tavallisille romanialaisille nykyaikaisia, luotettavia ja edullisia autoja. Dacian nimi periytyy paikasta nimeltä Daakia, joka oli antiikin aikainen alue nykyisen Romanian valtion suunnalla. Dacian nimi lausutaan romanialaisittain, [Datschia]-tyyppisesti. Vuonna 1999 Dacia siirtyi Renaultin omistukseen ja siten Daciasta tuli osa yhtä maailman suurimmista autonvalmistajista (joka tätä nykyä on Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssi, joka lisäksi tekee yhteistyötä muun muassa Daimlerin kanssa moottoreiden osalta). Dacian tehtaat sijaitsevat Romaniassa ja Marokossa.

ENSIMMÄISET MENESTYSMALLIT LOGAN JA SANDERO

Dacian ensimmäinen vallankumouksellinen malli oli Logan, joka tuli myyntiin Itä-Euroopan maissa vuonna 2004. Malli herätti kiinnostusta myös läntisessä Euroopassa, ja vuotta myöhemmin se tuotiinkin myyntiin myös Länsi-Euroopan maihin.

Vuonna 2008 markkinoille tuli Dacia Sandero, joka on Dacian kautta aikojen ostetuin automalli. Sen runsaat tilat, käytännöllisyys, monipuolisuus ja edullinen hinta ovat siivittäneet Sanderon nappaamaan Euroopan ostetuimman auton tittelin (viimeisimpänä tammikuussa 2023). Kun katsotaan eurooppalaisia yksityisasiakkaita, Sandero on ollut Euroopan ostetuin auto jo kuuden vuoden ajan, alkaen vuodesta 2017.

 

DUSTER LANSEERATTIIN 2010

Dusterilla Dacia mursi jälleen autoteollisuuden stereotypiat. Duster ei ole vain näyttävä katumaasturi, vaan todellinen vetojuhta, jonka maasto-ominaisuudet ovat suorastaan hämmästyttävän hyvät. Ei siis ihme, että Duster on saavuttanut vankkumattoman suosion ja paljon uskollisia asiakkaita.

 

MENESTYSTARINA JATKUU

Nykyään Dacian malleja myydään 44 maassa, niin Euroopassa kuin Välimeren seudulla, ja Dacia-omistajia on maailmanlaajuisesti miljoonia, sillä Dacian autoja on valmistettu jo yli 8 miljoonaa kappaletta. Malliston kehittäminen jatkuu, ja viimeisin kokonaan uusi Dacia-malli Jogger on otettu vastaan suurella ilolla ja innolla.