Joggerin käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Joggerin käyttöopas - lisäosa

HYBRID 140

LATAA TÄSTÄ

Joggerin käyttöopas - lisäosa

Pack Sleep -retkisänky

LATAA TÄSTÄ

Dusterin käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Sanderon ja Sandero Stepwayn käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Aiemman Dusterin käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Lodgyn käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Sanderon ja Logan MCV:n käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Dokker Vanin käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Media Controlin käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Media Displayn ja Media Navin (4.5) käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Media Navin (4.0) käyttöopas

LATAA TÄSTÄ

Huomaa, että käyttöoppaissa on kerrottu kaikki mahdolliset toiminnot, jotka ovat saatavilla autoihimme / multimedialaitteisiimme jollain markkina-alueella. Autoissa ei siten ole kaikkia toimintoja, jotka käyttöoppaissa mainitaan.

Dacia-autosi huolto-ohjelma

Dacian huolto-ohjelma on autokohtainen. Jos autostasi puuttuu A4-kokoinen huolto-ohjelma, pyydä tämä tuloste jälleenmyyjältäsi rekisteri- tai valmistenumerolla. Dacialle ei ole sähköistä huoltokirjaa. Käyttöohjekirjan lopusta löytyy paikat huoltomerkinnöille ja huollon suorittaneen liikkeen leimoille.

 


 

Integroidulla navigointijärjestelmällä (Media Nav) varustetuissa malleissamme on vakiona vähintään Pohjoismaiden kartasto. Joissakin uusimmissa autoissa kartasto on huomattavasti laajempi ja kattaa myös itäisen Euroopan maat. Lisäkartat ja päivitykset saat hankittua Naviextras-sivustolta: dacia.welcome.naviextras.com

KARTASTOJEN PÄIVITYS

TOOLBOXIN JA TIETOKONEEN AVULLA

Dacian uudella DC-muotoisella keulatunnuksella sekä kuvassa näkyvällä Media Nav 4.5 -multimediajärjestelmällä varustelluissa autoissa hinta sisältää karttapäivitykset kolmen vuoden ajalle. Näiden autojen kohdalla Dacian karttapäivitysten Naviextras-sivusto tunnistaa yhdistämisen jälkeen auton sellaiseksi, johon 3 vuoden karttapäivitykset on jo maksettu. Tällöin kartat voi itse päivittää veloituksetta kahdesti vuodessa, kunnes kolmen vuoden aikaraja täyttyy. Näihin ja muihin Dacian autoihin voi halutessaan myös ostaa lisäkarttoja ja päivityksiä. Alla olevasta linkistä pääset lataamaan tietokoneellesi kartastojen päivittämiseen tarvittavan Toolbox-päivitysohjelman. Ohjeet karttojen päivittämiseen löydät tarvittaessa yllä olevasta Media Nav -käyttöoppaasta.

LATAA TOOLBOX JA KARTASTOT TÄÄLTÄ

KARTASTOJEN PÄIVITYS

ÄLYPUHELIMEN AVULLA

Dacian autoissa, joiden Media Nav -järjestelmässä on 8-tuumainen kosketusnäyttö ja Android Auto -ominaisuudet, ja joiden käyttöjärjestelmäversio alkaa numeroilla 6.0 tai 9.0, kartastot voi päivittää myös älypuhelinsovelluksen avulla. Voit tarkistaa käyttöjärjestelmäversion valitsemalla Media Navin näytöllä Asetus → Järjestelmä → Järjestelmäversio. Jos ohjelmistoversio on vanhempi kuin 10.2, se pitää ensin päivittää Toolboxin ja muistitikun avulla (ohje ylempänä tällä sivulla). Sen jälkeen kartastoja voi päivittää helposti ja nopeasti pelkän Dacia Map Update -älypuhelinsovelluksen kautta, kun puhelimen yhdistää autoon USB-piuhalla. Dacia Map Update -sovellus on toistaiseksi saatavilla vain Android-puhelimiin ja se on käytettävissä vain englanniksi. Sovelluksen suomenkielisen ohjeen sekä Usein kysyt kysymykset eli UKK-tiedoston löydät tämän sivun alareunasta.

LATAA DACIA MAP UPDATE -SOVELLUS

Media Nav 4.0

Android Auto / Apple Carplay

Kuvan Media Nav 4.0:lla varustetuissa autoissamme, jotka on valmistettu keväällä 2019 tai sen jälkeen, järjestelmään sisältyy Android Auto- ja Apple CarPlay -tuki, jonka ansiosta voit navigoida hyödyntäen älypuhelintasi ja esimerkiksi Google Maps -sovellusta. Voit kokeilla peilaustoimintojen saatavuutta autossasi yhdistämällä auton data-USB-porttiin älypuhelimen, jossa on Android Auto tai Apple CarPlay -sovellus. Jos Android Auto / Apple CarPlay on käytettävissä Daciassasi, siihen viittaava kuvake ilmestyy Media Nav -näytön alareunan oikeaan laitaan. Lisätietoja järjestelmästä ja sen käytöstä löydät ylläolevasta Media Nav -käyttöoppaasta.

Media Display

ja Media Nav 4.5

Automalleissamme, jotka on valmistettu vuosina 2021-2022, on kuvan Media Display tai Media Nav 4.5, jotka tunnistaa isosta 8-tuumaisesta kosketusnäytöstä. Nämä kaksi järjestelmää ovat olleet saatavina joko vakio- tai lisävarusteina kattavimmilla varustetasoilla. Media Nav 4.5:ssa on yllä mainitun peilaustoiminnon lisäksi käytettävissä integroitu navigointi, joten kartat ja navigointi ovat käytettävissä myös silloin, kun autoon ei ole yhdistetty älypuhelinta. Media Navin tunnistat siitä, että alkunäytön alarivin keskimmäinen kuvakkeessa näkyy Nav-toiminto (Media Displayssä on ko. kohdassa asetukset-toiminto). Integroidun navigoinnin kartastopäivitykset ovat maksullisia. Kartastot voi päivittää Naviextras-sivuston kautta USB-muistitikun ja tietokoneen tai sovelluksen avulla, kts. yllä.

Media Nav 4.5

Android Auto / Apple Carplay - myös langattomana

Media Displayssä ja Media Navissa on aina Android Auto- ja Apple CarPlay -peilauksen tuki, eli voit käyttää älypuhelinpeilausta auton data-USB-porttiin liitetyn dataliikennettä tukevan USB-johdon avulla ja hyödyntää siten älypuhelimessasi olevia sovelluksia, kuten Google Mapsia auton kosketusnäytön kautta. Joissakin Media Navillla varustetuissa vuonna 2021 valmistetuissa autoissa sekä vuonna 2023 valmistetuissa Duster Extremeissä peilauksen tuki on langaton - tällöin puhelimen voi yhdistää wifin kautta USB-piuhan sijaan.