Dacia – varma valinta

Daciaa on tuotu Suomeen vuoden 2009 lopulta lähtien ja keväällä 2018 luovutettiin asiakkaalle jo Suomen 10 000. Dacia. Dacian kasvu on ollut vahvaa vuosi toisensa perään ja Dacia Sandero on jo kuusi vuotta peräkkäin ollut Euroopan ostetuin automalli yksityisasiakkaiden keskuudessa – niin myös vuonna 2022!

Dacian autoja myydään 44 eri maassa. Dacia on viime vuosina saavuttanut ennätysmyyntimääriä ja markkinaosuuksia lähes kaikilla Euroopan markkinoilla. Vuonna 2022 Euroopassa myytiin vuoden aikana pitkälle yli puoli miljoonaa uutta Daciaa ja esim. vuonna 2021 Dacia oli yksityisten auton ostajien toiseksi suosituin automerkki Euroopassa. Vuonna 2022 Duster oli jo viidettä peräkkäistä vuotta Euroopan suosituin SUV, eli katumaasturi, kun katsotaan eurooppalaisten yksityishenkilöiden ostamia uusia autoja.

Yhteensä maailmassa on myyty yli 8 miljoonaa Daciaa, eli Dacia-omistajia on maailmalla jo tuon verran, ja esimerkiksi Dacia Dustereita oli vuoden 2023 puoliväliin mennessä valmistettu jo reilut 2,2 miljoonaa kappaletta.

Merkkiuskollisuuden kärjessä Suomessa

Uusien autojen merkkiuskollisuudessa Dacia oli vuonna 2023 jo seitsemättä kertaa peräkkäin Suomen kärkikolmikossa – vuosi vuoden jälkeen suurin osa uuden Dacian hankkineista suomalaisista siis pysyy merkissä, kun he vaihtavat autonsa uuteen. Dacia on ollut tämän Suomen virallisen merkkiuskollisuustilaston kärkikahinoissa jo kymmenenä peräkkäisenä vuotena!** Suurin osa heistä, jotka ostavat uuden Dacian, valitsevat myös seuraavaksi autokseen Dacian, mikä kertoo siitä, että Dacia on lunastanut omistajiensa luottamuksen. Vuonna 2023 uudelleen Dacian valinneiden osuus oli mahtava 66,8 %!

Dacian vetovoima on korkealla tasolla niin uusissa kuin käytetyissä autoissa

Dacian vetovoima Suomessa nousi merkittävästi vuonna 2021 ja pysyi korkealla tasolla myös vuonna 2022, eli Dacian mallisto houkutteli paljon uusia asiakkaita, jotka siirtyivät Daciaan muista automerkeistä. Muutamaa vuotta aiemmin, vuonna 2017 Dacia oli Suomen vetovoimaisin automerkki uusien autojen osalta ja vuonna 2018 Dacia oli kaikista vetovoimaisin automerkki käytetyissä autoissa.** Vetovoima kertoo miten paljon merkki on onnistunut hankkimaan uusia asiakkaita muiden automerkkien omistajista – Dacia houkuttelee siis paljon ostajia muilta merkeiltä niin uutena kuin myös käytettynä.

LUE SUOMALAISTEN DACIA-OMISTAJIEN KOKEMUKSIA

Sandero Stepway 2. sijalla Tekniikan Maailman talvivertailussa 2022

Sandero Stepway (TCe 90 Comfort automaatti) pokkasi toisen sijan Tekniikan Maailman vuoden 2022 suuressa talviautovertailussa (Tekniikan Maailma 4/2022) ja osoitti olevansa kerrassaan mainio auto myös Suomen talveen. Samalla Sandero Stepwayn vertailumenestys kertoo, ettei hyvän talviauton tarvitse olla kallis, ja että Dacian yksinkertaisemmat ratkaisut ovat erinomaisen päteviä meidän talviolosuhteissamme.

LUE LISÄÄ TALVIVERTAILUSTA

 

Dacia Duster What Car?:in paras edullinen perheautoluokan SUV 2021 ja 2022

Englantilainen What Car? valitsee joka vuosi vuoden parhaan auton useassa eri kategoriassa ja lisäksi kokonaiskisan voittajan, Vuoden Auton. Vuoden 2022, kuten myös vuoden 2021, paras edullinen perheautoluokan SUV eli katumaasturi oli Dacia Duster. Perheautoluokan SUVeissa arvostelussa painotettiin ennen kaikkea mukavuutta, audiojärjestelmää, auton vankkuutta ja käytännöllisyyttä, tavaratilan kokoa, turvaistuinten kiinnitysmahdollisuuksia sekä moottorin taloudellisuutta.

Uusi Dacia Sandero l’Argus’n Vuoden auto 2021

Ranskalainen l’Argus valitsee vuosittain vuoden parhaan auton kahdeksassa eri kategoriassa sekä Vuoden Auton. L’Argus’n kisassa oli vuonna 2021 mukana 32 eri automallia ja raadissa istuu monen arvostetun ranskalaisen autolehden ja -median toimittajia. He pisteyttävät autoja viidellä eri kriteerillä: Hinta, käyttökustannukset, suorituskyky, ajo-ominaisuudet ja varustelun taso. Uusi Dacia Sandero valittiin tässä kilpailussa sekä Vuoden kaupunkiautoksi 2021 että kokonaiskisan voittajaksi, Vuoden Autoksi 2021, aivan ylivoimaisella pistemäärällä 49 pistettä, kun kilpailun toiseksi ja kolmanneksi tulleet autot saivat 35 ja 34 pistettä.

Dacia suositelluin automerkki 2018 sekä Ranskassa että Iso-Britanniassa

YouGov BrandIndex Merkin suosittelu -mittauksessa kysyttiin satojen erilaisten brändien asiakkailta/käyttäjiltä, suosittelisivatko he käyttämäänsä brändiä ystävälle tai työkaverille. Tässä mittauksessa Dacia nousi vuonna 2018 kaikista suositelluimmaksi automerkiksi sekä Ranskassa että Iso-Britanniassa. Ranskassa Dacia oli 6. suositelluin kaikista tutkituista 835 brändistä ja sen suosittelu oli noussut lähes 8 % edellisvuodesta. Dacian edelle kipusi isoja, tunnettuja brändejä kuten Netflix, Michelin ja Bose. Myös Iso-Britanniassa Dacia mahtui ainoana automerkkinä listan top 10:een ja oli upeasti 9. sijalla kaikista tutkituista 1 350 brändistä.

*Lähde: Jato Dynamics Ltd.

**Lähde: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, liikenneasioiden rekisteri, ensirekisteröintitilastot. Tietojen tekninen toimitus: Bisnode – A Dun & Bradstreet Company

Tutustu Dacia-mallistoon

Me Dacialla haluamme tarjota laajan valikoiman hyvin suunniteltuja ja toimivia autoja niin järkevään hintaan, että mahdollisimman moni voi ostaa itselleen uuden auton. Daciat ovat aina tilavia ja käytännöllisiä, on valintasi sitten 5-paikkainen järkiauto Sandero, käytännöllinen crossover Sandero Stepway, järkimaasturi Duster joko etu-tai nelivetoisena tai jopa 7-paikkainen, muunneltava tilaihme Jogger.

SANDEROSANDERO STEPWAYDUSTERJOPA 7-PAIKKAINEN JOGGERTÄYSIN UUSI DUSTER