Dacia – varma valinta

Vuonna 2014 Dacia pärjäsi erinomaisesti myynnillisesti ollen yksi eniten myyntiään kasvattaneista automalleista Suomessa. Myynnin kasvu oli peräti 84 %. Myös muualla Euroopassa kasvu on ollut vahvaa. Ranskassa Dacia on viidenneksi eniten myyty automerkki 4,9 % markkinaosuudella Sanderon ollessa kolmanneksi myydyin automalli yksityisasiakkaille. Espanjassa Sandero oli vastaavasti myydyin auto. Lähes kaikilla muillakin Euroopan markkinoilla Dacia saavutti ennätysmääriä ja markkinaosuuksia.

Vetovoimaisin automerkki 2015

Bisnoden vuotuisessa vertailussa Dacia nousi vuoden 2015 vetovoimaisimmaksi automerkiksi. Vetovoima kertoo miten paljon merkki on onnistunut hankkimaan uusia asiakkaita muiden automerkkien omistajista.

Tutkimuksen lähteenä käytetään Trafin ajoneuvorekisteritietokantaa.

Merkkiuskollisuus voittaja 2014 ja TOP 3:ssa 2015

Bisnoden vuotuisessa merkkiuskollisuusvertailussa Dacia nousi 2014 selkeäksi voittajaksi ja vuonna 2015 merkkiuskollisuus pysyi erinomaisella tasolla ja Dacia tuli vertailun 3. sijalle. Vuonna 2014 peräti 72,4 % ja 2015 63 % uutena hankitun Dacian vaihtaneista valitsi uudestaan Dacian. Vuoden 2014 luku oli tutkimuslaitoksen mukaan mittaushistorian korkein asiakasuskollisuus. Dacia on siis lunastanut omistajiensa luottamuksen.

Tutkimuksen lähteenä käytetään Trafin ajoneuvorekisteritietokantaa.

» Katso video Bisnoden sivustolla

dacia-omistajat-suomen-uskollisimpia

Luotettavin auto 2012

Ranskalainen riippumaton kuluttajajärjestö Que Choisir suoritti 2012 kyselyn 29 000 auton omistajalle viidessä maassa – Ranskassa, Belgiassa, Espanjassa, Italiassa ja Portugalissa. Tutkimus, joka suoritetaan joka toinen vuosi, kattoi tänä vuonna 32 eri automerkkiä. Kyselyn perusteella omistajien mielestä luotettavimmaksi autoksi nousi Dacia (luotettavuusindeksi 95 % ja kolme tähteä), seuraavina tulivat Honda (92 %, 2 tähteä), Kia ja Toyota (molemmat 90 % ja 2 tähteä).

Asiakastyytyväisyyden ykkönen 2012

Dacia sijoittui selkeäksi ykköseksi vuonna 2012 myös ranskalaisen Automobile Magazine-lehden tutkimuksessa. Lehti kysyi ranskalaisilta autonomistajilta ovatko he tyytyväisiä autoonsa ja jopa 93 % Dacia-omistajista vastasivat kyllä. Toiseksi tuli Audi jonka omistajista 91 % olivat tyytyväisiä merkkiinsä.

ADAC asiakastyytyväisyys

Saksalaisen ADACin asiakastyytyväisyystutkimuksessa ja Dacia ylsi hienosti viidennelle sijalle! Vuosittaisessa raportissa kysyttiin tällä kertaa 43 000 ADAC Motorwelt-lehden lukijalta: “Kuinka tyytyväinen olet automerkkiisi?” Dacia loistaa kokeneiden kilpailijoidensa Toyotan, Skodan, Citroënin ja Peugeotin rinnalla ja sijoittuu jopa korkeammalle kuin Audi, BMW ja Mercedes Benz. Dacia pärjäsi vielä paremmin kysyttäessä: “Voisitko ajatella ostavasi saman automerkin tulevaisuudessa?” Tässä kategoriassa Dacia sijoittui kolmanneksi heti Subarun ja Porschen jälkeen. Asiakkaat antavat tunnustusta itse autolle ja myös huoltopalvelulle (erityisesti huollon laatu saa kiitosta), alhaisille kustannuksille ja mukavalle henkilökunnalle.