romutuspalkkio

Uusi Dacia romutuspalkkiolla 2020-2021

Romutuspalkkiolaki viety eduskuntaan

Hallitus ehdottaa määräaikaista lakia romutuspalkkiosta. Laki astuu voimaan joulukuun alussa, mikäli se ehditään hyväksyä marraskuun aikana. Mikäli laki menee hallituksen ehdotuksen mukaisesti läpi, maksetaan tukea vähäpäästöisille autoille seuraavasti:

  • Bensiini- ja dieselautojen päästöraja on 120 g/km (WLTP) ja ladattavien hybridien 95 g/km (WLTP).
  • Romutuspalkkiota voi hakea ajalla 1.12.2020-31.12.2021. Tuen piirissä olevat uudet autot on rekisteröitävä viimeistään 31.3.2022 mennessä.
  • Romutuspalkkion valtionosuus on 2 000 euroa uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai toisena käyttövoimana sähkö.
  • Romutuspalkkion valtion osuus on 1 000 euroa uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km (WLTP).
  • Romutettavan henkilöauton on pitänyt olla liikennekäytössä viimeisen kalenterivuoden aikana sekä välittömästi ennen romutusta.
  • Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusta.
  • Romutetun auton romutustodistus tulee olla päivätty ajanjaksolle 1.12.2020-31.12.2021. Romutustodistuksen voi tehdä vain valtuutettu romuttamo.
  • Hallituksen eduskunnalle antamasta esityksestä käydään täysistunnossa lähetekeskustelu, jonka ajankohta ilmoitetaan eduskunnan verkkosivuilla (Tulevia täysistuntoja).

Hyödynnä romutuspalkkio uuteen Dacia-autoon

Uusi Dacia on fiksu valinta: Dacian varusteluun sisältyy kaikki oleellinen ja mallimme ovat tilavia ja käytännöllisiä. Kaikissa uusissa autoissamme on kolmen vuoden / 100 000 kilometrin takuu, joka sisältää myös 24 tuntia vuorokaudessa toimivan tiepalvelun.

Romutuspalkkiokampanjassa ehdotettuihin kriteereihin soveltuvia Dacia-malleja on tulossa myyntiin ensi vuonna:

Täysin uusi Sandero – Tulossa pian >
Lue lisää ja tilaa Sandero-uutiskirje, niin saat sähköpostiisi tiedon, kun uutuusmallin myynti Suomessa alkaa.

Dacia Spring -sähköauto – Tulossa 2021 >
Lue lisää ja tilaa Spring-uutiskirje, niin saat sähköpostiisi tiedon, kun uutuusmallin myynti Suomessa alkaa.

Katso lähin Dacia-jälleenmyyjäsi

Lue Liikenneministeriön tiedote romutuspalkkiolakiehdotukseen liittyen

Yllä olevat tiedot pohjautuvat lakiehdotuksen HE 201/2020 vp sisältöön. Päivitämme tätä sivua, kun lakiehdotus on käsitelty ja romutuspalkkiolaista tehty päätöksiä.

bassadone.fi/romutuspalkkio