DACIA

MEDIA DISPLAY

VAKIOVARUSTE EXPRESSION JA EXTREME

-10,1” kosketusnäyttö
-Radio
-USB-C-liitin
-Bluetooth
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Langaton älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)* - Puhelin liitetään wifi-yhteyden kautta
-Navigointi älypuhelinsovellusten peilauksen kautta (esim. Google Maps / Waze)
-Irrotettava älypuhelinteline kosketusnäytön sivulla (YouClip-kiinnitys)

Langatonta latausta tukeva YouClip-puhelinteline saatavilla erillisenä lisävarusteena.

DACIA

MEDIA NAV LIVE

VAKIOVARUSTE JOURNEY

-10,1” kosketusnäyttö
-Radio
-Arkamys® 3D -äänentoisto
-6 kaiutinta
-USB-C-liitin
-Bluetooth musiikin suoratoistolla ja puhelintoiminnoilla
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Langaton älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)* - Puhelin liitetään wifi-yhteyden kautta
-Integroitu navigointi (käytettävissä myös ilman autoon yhdistettyä älypuhelinta)
-Irrotettava älypuhelinteline kosketusnäytön sivulla (YouClip-kiinnitys)


Media Nav LIVE saatavilla lisävarusteena/osana lisävarustepakettia Expression- ja Extreme-varustetasoilla. Langatonta latausta tukeva YouClip-puhelinteline saatavilla erillisenä lisävarusteena.

MONIPUOLISET MULTIMEDIARATKAISUT

Täysin uuden Dusterin multimediajärjestelmät ovat suomenkielisiä, helppokäyttöisiä ja nykyaikaisia. Ne hyödyntävät uusinta teknologiaa ja ne on suunniteltu niin, että sinä kuljettajana voit keskittyä ajamiseen.

Vakiona Expression- ja Extreme-varustetasoilla on uusi, entistäkin parempi Dacia Media Display. Sen 10,1-tuumaisen, 10 astetta kuljettajaa kohti käännetyn suuren kosketusnäytön ansiosta näet tarvitsemasi tiedot helposti samalla kun voit pitää katsettasi tiessä. Kosketusnäyttö on selkeä ja helppokäyttöinen ja toimii suomen kielellä. Sen kautta pääset käsiksi kaikkiin järjestelmän toimintoihin – Puhelut, radio, multimedia, Bluetooth®. Lisäksi ohjauspyörässä ja sen takana on tärkeimpiä painikkeita, joiden avulla voit muun muassa säätää radion äänenvoimakkuutta tai vastata puheluihin, kun puhelimesi on kytkettynä autoon Bluetooth®in kautta.

Dacia Media Displayssä on myös langaton (wifi-yhteydellä toimiva) Android Auto™ / Apple CarPlay™ -tuki*: yhdistettyäsi älypuhelimesi voit hyödyntää monia eri sovelluksia, kuten Google Mapsia tai Spotifyta älypuhelinpeilauksen avulla, eli suoraan auton kosketusnäytöltä käsin.

Vakiona Journey-varustetasolla on Dacia Media Nav LIVE, jossa on Media Displayn toimintojen ja 10,1″ kosketusnäytön lisäksi integroitu navigointi, jota voi hyödyntää myös silloin, kun älypuhelinta ei ole käytettävissä. MediaNav LIVEssä on myös laadukkaampi Arkamys® 3D -äänentoisto sekä kaksi lisäkaiutinta. Expression ja Extreme-varustetason autoihin Media Nav LIVE on saatavilla tehdaslisävarusteena tai osana tehdaslisävarustepakettia.

*Älypuhelinpeilaustoiminto edellyttää yhteensopivaa älypuhelinta. Älypuhelin ei sisälly auton varusteluun.


Täysin uuden Dusterin ajoavustimet

Dacian ajoavustimet on suunniteltu tarjoamaan rennompi, helpompi ja turvallisempi ajokokemus. Alla on esitelty osa täysin uuden Dusterin ajoavustimista.

Aktiivinen häräjarrutustoiminto (AEBS)

Jos täysin uuden Dusterin aktiivinen hätäjarrutustoiminto havaitsee etutörmäyksen riskin, se varoittaa sinua ja auttaa jarruttamaan Dusterin nopeutta mahdollisimman paljon ennen törmäystä tai välttämään törmäyksen kokonaan, jos se on mahdollista.

Kaukovaloavustin

Dusterin Extreme- ja Journey-varustetasoilla on vakiona kaukovaloavustin, jonka ansiosta pimeällä ajaminen on vaivattomampaa.

Kaistavahti ja -avustin

Kaistavahti varoittaa riskistä poistua kaistalta ja kaista-avustin korjaa tarvittaessa ajoneuvon ajolinjaa auttaakseen sinua pitämään auto kaistallaan.

Pysäköintitutkat

Täysin uuden Dusterin kaikilla varustetasoilla on vakiona niin peruutustutka kuin peruutuskamerakin. Näiden ansiosta peruuttaminen ja pysäköinti on helpompaa ja ne voivat myös auttaa välttämään kolhuja esimerkiksi parkkialueilla. Pysäköintitutka eteen on saatavilla Parking Pack -tehdaslisävarustepaketissa (Journey, Extreme) tai jälkiasenteisena lisävarusteena.

MySafety-painike

Lain vaatimusten mukaisesti täysin uuden Dusterin kaikki ajoavustimet aktivoidaan oletusarvoisesti aina kun auto käynnistetään. Dusterin kojelaudasta löytyvän MySafety-painikkeen taakse voit halutessasi määritellä omia asetuksiasi, jonka jälkeen saat nämä omat ajoavustinasetuksesi käyttöön kätevästi MySafety-pikapainikkeen tuplapainalluksella.

Vaikka ajamisen avustavat järjestelmät ovatkin kehittyneitä, auton varusteet ovat vain ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta. Hankalat olosuhteet, kuten lumi, jää ja sumu voivat vaikuttaa ajoavustinten toimintaan ja estää niiden toiminnan. Dusterin MySafety-painikkeen taakse voi määrittää vain tiettyjen ajoavustinten tai niiden äänimerkin deaktivoinnin.