Dacia kasvattaa Stepway-mallistoaan

Uudet väkevät Dacia Logan MCV Stepway ja Lodgy Stepway

Dacia nostaa markkinoiden edullisimman farmariauton, Logan MCV:n, konkreettisesti uudelle tasolle tuodessaan myyntiin Logan MCV Stepwayn. Monipuolinen Stepwayvarustelu tulee saataville myös tila-auto Lodgyyn, joka on samalla uudistunut niin ulkoa kuin ohjaamosta. Yhteistä kaikille uutuuksille ovat Dacian tapaan kilpailijoita halvemmat hinnat.

Dacian jämeryyttä ja hivenen katumaasturimaisuutta tuova Stepway-varustelu on ollut tähän saakka saatavissa vain Sanderoon. Nyt alkaa Logan MCV Stepwayn ja Lodgy Stepwayn ennakkomyynti ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesäkuun lopulla.

Uusi Dacia Logan MCV Stepway

Dacia Logan MCV on Suomen edullisin farmariauto, jonka sisä- ja tavaratilat ovat paljon suuremmat kuin luokkaa tai kahta suuremmissa ja kalliimmissa autoissa. Esimerkiksi uuden Volvo V90:n tavaratila on 560 litran kokoinen ja Logan MCV:ssä tavaratilan koko on 573 litraa. Eroa suosittuun Ford Focus STW:n on tavaratilassa Dacian eduksi lähes sata litraa.

Uusi Dacia Logan MCV Stepway noudattaa merkin filosofiaa tarjoamalla rahalle täysin ylivoimaisen vastineen kilpailijoihin nähden. Uutuuden tärkein ero tavalliseen Logan MCV:hen verrattuna on 50 mm suurempi maavara sekä 16-tuumaiset pyörät, jotka nostavat Logan MCV Stepwayn korotettujen farmariautojen luokkaan.

Maavaraa on nyt 174 mm, mikä on enemmän kuin monessa katumaasturissa. Kuljettaja istuu varsin korkealla, mikä parantaa näkyvyyttä ja helpottaa autoon astumista ja sieltä poistumista. Ulkonäössä on suuren maavaran lisäksi muitakin yhtymäkohtia Duster-katumaasturiin, sillä kromikuvioidussa jäähdyttäjän säleikössä on sama tyyli.

Uudet etu- ja takapuskurit, joissa on mattakrominen alaosa, antavat yhdessä pyöräaukkojen ja helmojen mustien suojalistojen kanssa autolle jämäkkyyttä. Muita Stepwayn yksityiskohtia ovat mustat B- ja C-pilarit ja tummanharmaat ulkopeilien kuoret.

Stepway nostaa Logan MCV:n sisustuksen tyylikkyyden korkeammalle tasolle uudella verhoilulla, sisustuksen yksityiskohdilla ja varustelulla. Pientä ylellisyyttä ohjaamoon tuovat mattakromatut oven kahvat ja tuuletusventtiilien kehykset. Stepwayssa istuinverhoilu antaa kolmiulotteisen vaikutelman ja kauniit tikkaukset viimeistelevät kaksivärisen verhoilun.

Varsin kattavan Laureate-tason varustelun lisäksi Stepwayssa ovat vakivarusteena MediaNav 7-tuumaisella kosketusnäytöllä, peruutustutka sekä Soft Feel -ohjauspyörä. Stepway on ainoastaan tuhat euroa vastaavaa Logan MCV Laureatea kalliimpi hintojen alkaessa 14 399 eurosta. Automatisoitu Easy-R-vaihteisto maksaa 800 euroa ja dieselmoottori 1 000 euroa.


Dacia Lodgy uudistuu ja mallisarja kasvaa Stepwaylla

Dacia kehittää jatkuvasti mallistoaan ja nyt on vuorossa Lodgyn päivitys, jonka myötä niin sen ulkonäkö kuin sisustus muuttuvat tyylikkäämmiksi. Ulkoiset muutokset ovat vähäisyydestään huolimatta piristäviä. Edessä jäähdyttimen säleikköön on lisätty kromilista ja takana vastaava on rekisterikilven yläpuolella. Kattokiskot ovat nyt kaksiväriset niin, että päädyt ovat mustat ja keskiosa harmaata metallia.

Avantgardistisen Lodgyn sisustukseen on tehty paljon enemmän muutoksia. Kokonaisuus on rauhallisemman näköinen, kun kojelauta ja ovipaneelit ovat nyt yksiväriset. Ohjauspyörä on muutettu muiden Dacia-mallien tapaan nelipuolaiseksi ja tuuletussuuttimet ovat niin ikään vaihdettu uusiin. Sisustuksen muutokset viimeistellään uudella verhoilulla ja etuistuimien selkänojien lentokonepöydillä toisella istuinrivillä matkaavien iloksi.

Täysin uutena mallina tulee myyntiin Lodgy Stepway, joka noudattaa kattavalla varustelullaan ja jämerällä tyylillään Logan MCV Stepwayn esimerkkiä. Autossa on tuumaa muita malleja suuremmat 16-tuumaiset Flexwheel muotovanteet, mutta maavara on Loganista poiketen ennallaan.

Puskureihin on muotoiltu pohjapanssarit ja niin pyöräaukkoja kuin kynnyksiä suojataa mustilla listoilla. Pieniä, pirteitä yksityiskohtia korissa ovat Logan MCV Stepwayn tapaan mustat B- ja Cpilarit ja tummanharmaat ulkopeilien kuoret.

Sisältä uuden Lodgy Stepwayn erottaa sisarmalleistaan verhoilun ja paremman varustelun avulla. Vakiovarusteisiin kuuluvat Stepwayssa peruutustutka ja MediaNav eli navigaattorin sisältävä tietoviihdejärjestelmä 7-tuumaisella kosketusnäytöllä.

Dacia Lodgy tarjoaa entistäkin enemmän vastinetta rahalle, sillä parannuksista huolimatta hinnat ovat ennallaan. Seitsemänpaikkainen Dacia Lodgy Laureate TCe 115 maksaa 17 399 euroa ja dCi 110 -moottorilla varustettuna hinta on 18 499 euroa. Uudet Dacia Lodgy Stepway TCe 115 ja dCi 110 maksavat 18 399 ja 19 499 euroa eli ne ovat vain tuhat euroa kalliimpia.

Palaa uutisiin