Dacia tuo uuden ilmeensä myös autoihinsa

15.6.2022

• Dacian uusi logo ja ilme tuodaan autoihin, ja koko mallisto uudistuu samanaikaisesti.
• Autoihin saadaan uudistuksen myötä uusi Dacia Link –embleemi, uusi logo, uusia korivärejä… ja edelleen jokainen Dacia on tuttu Dacia, jossa keskitytään olennaiseen.

Dacia aloitti brändi-ilmeensä uudistuksen viime vuonna, ja pian tämä uusi ilme ulottuu myös Dacian autoihin. Ilmeen uudistus pohjautuu Dacian arvoihin, jotka ovat siivittäneet merkin menestykseen kautta Euroopan. Ensimmäiset uudella ilmeellä varustetut Daciat saapuvat Suomeen vuodenvaihteen paikkeilla.

Uusi ilme koko mallistoon

Dacia Link –embleemi, joka on Dacian uuden ilmeen tunnus, löytyy uudessa mallistossa autojen keuloilta valkoisena. Embleemi koostuu kirjaimista D ja C, jotka kietoutuvat yhteen kuin linkit ketjussa, ja embleemin minimalistiset linjat tekevät siitä tunnistettavan niin läheltä kuin vähän kauempaakin. Dacia Link -embleemi tullaan näkemään myös autojen vanteiden keskikupeissa.

Autojen takaosaan tuodaan embleemin sijaan Dacian uusi tekstilogo, samoin ohjauspyörään. Myös tämä Dacian uusi tekstilogo on toteutettu minimalistisen näyttävänä, mutta kuitenkin niin, että kaikki olennainen, eli jokainen kirjain, on helppo tunnistaa.

Malliston uusi ilme tuo tullessaan uudistuksia myös muiden yksityiskohtien, kuten peilinkuorien värimaailmaan.

”Uuden visuaalisen ilmeen tuominen koko Dacian automallistoon viimeistelee yli vuosi sitten käynnistyneen brändi-ilmeen uudistuksen. Tämä uusi visuaalinen ilme on linjassa meidän arvojemme kanssa olemalla yksinkertainen, jykevä ja aito, mutta nykyaikaisemmalla ja vakuuttavammalla tavalla. Tämän vaiheen avulla Dacia astuu ison askeleen lähemmäksi tavoitteitaan.”
Denis Le Vot, CEO Dacia

Sama DNA, uusi mallisto

Dacia on juuri tuonut mallistoonsa täysin uuden Dacia Joggerin, joka on 5- tai 7-paikkainen farmarin, katumaasturin ja tila-auton risteyttävä, muunneltava perheauto. Loppuvuodesta koko Dacia-mallistoon, Jogger mukaan lukien, saadaan Dacian uusi ilme.

Malliston DNA pysyy kuitenkin ennallaan. Dacialla keskitytään olennaiseen, eikä tuoda autoihin turhia kilkkeitä ja teknologiaa. Dacian autot ovat jatkossakin jykeviä, luotettavia, käytännöllisiä sekä monikäyttöisiä ja ne soveltuvat mainiosti monenlaiseen reissaamiseen ja harrastamiseen. Uusi Lichen Khaki -koriväri viittaakin omalta osaltaan luonnonläheisyyteen, joka on yksi Dacian arvoista.

Dacialla on aina haluttu herätellä automaailmaa tekemällä asioita hieman eri tavalla kuin muut. Uuden malliston myötä käynnistetään siirtymä pois tietyistä materiaaleista, kuten kromatuista koristeista, eikä Dacia-malleissa myöskään ole enää vuosiin käytetty eläinperäistä nahkaa lainkaan.

Mallistouudistuksen yhteydessä Dacia lähtee toteuttamaan Renault-ryhmän vuonna 2021 tekemiä sitoumuksia ja siten, vuodesta 2023 alkaen, Dacia tulee olemaan Renault-ryhmän ensimmäinen automerkki, joka rajoittaa autojensa huippunopeuden 180 km/h:iin.

Koko mallisto uudistuu yhtä aikaa

Ehkä ensimmäistä kertaa automaailman historiassa ilmeuudistus tuodaan koko automerkin mallistoon kerralla. Uudistuneet Daciat ensiesitellään Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa.

Uuden Dacia-malliston ennakkomyynti alkaa näillä näkymin alkusyksystä, jolloin julkistetaan myös Suomen mallisto ja hinnat. Mallistossa tulee olemaan tuttu mallivalikoima: Sandero, Sandero Stepway, Duster ja Jogger, joista jälkimmäinen on saatavilla niin 5- kuin 7-paikkaisenakin. Ensimmäiset uudella ilmeellä varustetut autot saadaan Suomeen vuodenvaihteessa.

Palaa uutisiin