GENEVE 2014: Dacia, Euroopan nuorin automallisto

DACIA ON TODELLINEN MENESTYSTARINA

Asiakkaiden arvostama ja kehuma merkki

Dacia on antanut selkeän lupauksen tehdä autoja, jotka ovat erityisen tilavia, luotettavia ja edullisia. Tämän lupauksen – ja siitä kiinni pitämisen – ansiosta Dacia on voittanut asiakkaitten luottamuksen ja vakiinnuttanut paikkansa automarkkinoilla.

Dacia on tehnyt mahdolliseksi uuden, monesti ensimmäisen, auton hankkimisen myös heille, jotka eivät ole aiemmin pystyneet tekemään tätä.

Rohkaisemalla asiakkaita tekemään älykkäitä hankintoja Dacia on vaikuttanut asiakkaiden tapojen muutokseen. Tämä on myös heijastunut vahvana mieltymyksenä merkkiä kohtaan, joka puolestaan ilmenee korkeana merkki-uskollisuutena ja suositteluasteena (TNS Sofres survey 2013). Suomessa hyvänä esimerkkinä tästä on Dacian juuri saama Loyalty Award pienten tila-autojen luokassa (Bisnode).

Dacialla jälleen kasvun vuosi

Vuonna 2013 Dacian myynti kasvoi 19,3 % lähes 430 000 kappaleeseen. Menestykseen johdattivat mm. Dusterin myynninkasvu sekä Logan- ja Sandero-malliston uudistus. Viime vuoden aikana Dacia valloitti myös kuusi uutta maata ja nyt merkki on vahvasti esillä 43 maassa.

Viime vuonna Dacia kasvatti markkinaosuuttaan nopeammin kuin yksikään toinen autonvalmistaja. Rekisteröinnit kasvoivat Euroopassa 26 % ja Dacian rankingsijoitus nousi yhdellä ollen nyt 16. Ranskassa Dacia on jo viidenneksi eniten myyty merkki. Espanjassa se saavutti uskomattoman hienon tuloksen, rekisteröinnit nousivat 80,9 prosenttia ja Sandero oli koko maan myydyin auto.

Iso-Britanniassa, missä Dacia aloitti toimintansa 2013 tammikuussa, rekisteröitiin 17 146 Daciaa. Markkinaosuus oli toistaiseksi vain 0,7 %, mutta kuten Autocar Magazine kirjoitti, Dacia saavutti kaikkien aikojen parhaan uuden merkin ensimmäisen vuoden tuloksen. Dacia oli siis toivottu myös saarivaltakunnassa.

Suomessa Dacian myynti kasvoi viime vuonna 20 % ja tämän vuoden kasvu verrattuna edellisen vuoden samaan ajanjaksoon on yli 60 %.

UUDEN SUKUPOLVEN DACIAT

Lodgyn esittely maaliskuussa 2012 aloitti uuden sukupolven Dacioiden esiinmarssin. Nämä toisen sukupolven autot paransivat Dacian jo aikaisemminkin hyvälle DNA:lle pohjautuvien autojen laatua ja ne korostavat merkin menestystä ja uskottavuutta. Laatu/hintasuhde, luotettavuus ja sopiva yksinkertaisuus ovat valtteja, joille tämä menestystarina rakentuu. Samanaikaisesti uuden sukupolven mallit omaavat houkuttelevamman muotoilun, asiakkaiden toivomat toiminnot sekä uudet moottorit.

Uusi identiteetti

Uuden muotokielensä, identiteettinsä, avulla Dacia haluaa tulla yhä tutummaksi asiakkaille nimenomaan omana itsenään. Uudet yhtäläisyydet näkyvät kaikissa malleissa.

Uusi keulaosa, kylkien veistokselliset linjat sekä leveämmät raideleveydet ja suuremmat pyörät antavat kaikille Dacia-malleille yhä vahvemman olemuksen.

Uuden sukupolven Daciat ovat entistä dynaamisemman näköisiä, ja uutta identiteettiä haluttiin korostaa uusilla metalliväreillä: Cendré Beige ja Minéral sininen väri kuuluvat Lodgylle ja Dokkerille. Uusi sävy, Persan sininen hienostuttavat uutta Logania ja Sanderoa. Azurin sininen on omistettu Sandero Stepwaylle ja Cométe harmaa ja Olive vihreä ovat saatavissa uuteen Dusteriin.

Yhä tyylikkäämmät sisätilat

Myös sisätiloissa on havaittavissa sama yhtenäinen tyylilinja kaikissa Dacioissa.

Kaikki Dacia malliston autot jakavat joukon tunnusmerkkejä, jotka alleviivaavat yhtenäistä lähestymistä tyyliseikkoihin; pyöreät ilmaventtiilit, ohjauspyörään integroitu logo sekä ovien kahvat.

Uudet mallit sisältävät identtiset keskikonsolit, eräissä malleissa kromiviimeistelyn koristamina. Sisätiloissa on myös käytetty kiiltävää mustaa. Istuinten viimeistelyssä yhteistä kaikille on hyvä laatu.

Ainoa poikkeus yhteneväisistä ilmeistä on Duster, jonka uudelleen muotoiltu keulaosa kielii sen ”mene minne haluat” -luonteesta. Sisältäkin se on heti havaittavissa 4×4 malliksi, myös sisustuselementit korostavat auton vankkaa luonnetta ja vahvoja ominaisuuksia.

Nykyaikaiset lisävarustelumahdollisuudet

Uuden sukupolven Daciat on varustettu aiempaakin suuremmalla joukolla asiakkaiden toivomia toimintoja ja varusteita, mutta hinta/laatusuhde on pidetty ennallaan.

Kaikki Dacia malliston mallit ovat nyt saatavissa kahdella eri mediajärjestelmällä.

Dacia Plug&Radio on yksinkertainen ja tehokas audiojärjestelmä, johon kuuluu radio, MP3 yhteensopiva CD-soitin, Bluetooth®-yhteys musiikin suoratoistolla ja puhelintoiminnoilla sekä AUX- ja USB-liittimet järjestelmän etupaneelissa.

Dacia MEDIANAV, multimedianavigaatiojärjestelmä isolla kosketusnäytöllä. Helppokäyttöinen 7-tuumainen (18 cm) kosketusnäyttö, jonka avulla käyttäjän on helppo liikkua kuuden eri toiminnon välillä: radio, media, puhelin, kartta, navigointi ja asetukset.

Ajamisen mukavuutta

Kaikissa Dacia-malleissa on ohjaustehostin vakiovarusteena. Kojelaudassa on nyt kaikissa malleissa yhä toimivampi, ergonomisempi ja laadukkaampi mittaristo. Mallista riippuen se näyttää ulkoilman lämpötilan, kellonajan, vaihteenvaihtamisen suosituksen, sekä ajotietokoneen, jossa toimintoina hetkellisen ja keskiarvoisen polttoaineen kulutuksen, ajettavissa olevan matkan ja jäljellä olevan polttoaineen määrän, viimeisestä tankkauksesta lähtien ajetun matkan sekä muistutuksen seuraavasta huoltohetkestä.

Uusimman sukupolven Daciat sisältävät uusia varusteita: vakionopeussäädin/nopeudenrajoitin, peruutustutka ja automaattisesti lukkiutuvat ovet, kun lähdetään liikkeelle.

Suurta huomiota on kiinnitetty myös turvallisuuteen. Kaikissa malleissa on nyt hätäjarrutusavustin (EBA), joka toimii yhdessä lukkiutumattoman ABS-jarrujärjestelmän kanssa. Elektroninen ajovakausjärjestelmä ESC on vakiona kaikissa Suomen markkinoilla olevissa malleissa. Kaikki ESC-järjestelmällä varustetut Dusterit ovat saaneet myös mäkilähtöavustimen.

Uudenaikaiset moottorit

Moottorivalikoiman laajentuminen ja uudistuminen kuvaa Dacian kykyä ja halua vastata asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Modernit, polttoainetaloudelliset bensiinimoottorit

TCe 90

Polttoainetaloudellinen TCe 90 moottori on saatavissa Dacia-mallistossa Loganiin, Logan MCV:hen, Sanderoon ja Sandero Stepwayhyn. Se yhdistää ajettavuuden edulliseen polttoaineen kulutukseen ja CO2-päästöihin. Matalapaineturboahtimensa ja muuttuvan venttiiliajoituksen myötä tämä 898 cm3:n kolmisylinterinen bensiinimoottori tuottaa 66 kW (90 hv) 5250 r/min. 135 Nm:n vääntömomentti on käytössä matalista kierroksista lähtien (90% / 1650 r/min). Tankillisella polttoainetta pääsee lähes 30 % pidemmälle kuin edeltäjällä, 1.6 MPI 90:llä.

TCe 115

Saatavana Dokkeriin, Dokker Vaniin ja Lodgyyn, TCe 115 on Renault-ryhmän ensimmäinen suorasuihkutus turbobensiinimoottori. Kevytmetallilohkonsa ansiosta se on hyvä ratkaisu kevyempiin ajoneuvoihin. Tehokas ja miellyttävä ajettava, optimoidulla iskutilavuudella (1,2 l) ja 115 hv:n tehoisena se tuottaa tehotason, joka on verrattavissa 1,6-litraiseen. Vääntömomentti on 190 Nm, vertailukelpoinen kaksilitraisen moottorin kanssa, ja siitä 90 % on käytössä 1500 kierroksesta lähtien ja 100 % 2000 – 4000 r/min välillä tuottavat vahvan kiihtyvyyden. TCe 115 yhdistää polttoaineen säästön ja matalat CO2-päästöt.

TCe 125

Saatavana ensimmäistä kertaa uuteen Dacia Dusteriin. TCe 125 moottori on sekä voimakas että miellyttävä. Tuottamalla 125 hv 205 Nm:n vääntömomentin / 2000 r/min, tämä turboahdettu bensiinimoottori yhdistää ripeän liikkeellelähdön ja kiihtyvyyden matalimmista kierroksista lähtien.
TCe 125 on myös polttoainetaloudellinen moottori, jolla on pienet käyttökustannukset. Polttoaineen kulutus on pieni ja ja ketjulla toteutettu jakopää alentaa huoltokustannuksia. Yhdessä 6-nopeuksisen vaihteiston kanssa uusi Duster vastaa tehokkaasti kaasupolkimen komentoon samalla kuitenkin vähentäen sekä polttoaineen kulutusta että CO2-päästöjä.

Uuden sukupolven 1.5 dCi dieselmoottori: yhä parempi suorituskyky ja polttoainetehokkuus

1.5 dCi jo voittanut palkintoja luotettavuudessa, tehokkuudessa ja matalassa polttoaineen kulutuksessa, ja se on muodostunut Renaultin best selleriksi. Nyt sitä on edelleen parannettu. Viimeisimmän sukupolven malli omaa kehittyneemmän suihkutusjärjestelmän ja turboahtimen, niiden avulla vääntö on lisääntynyt 20 Nm. Ajamisen miellyttävyys on yhä parantunut ja CO2-päästöt pysyvät tiukasti hallinnassa. 1.5 dCi moottori on saatavana 90 hv:n versioina kautta malliston ja 90 sekä 110 hv versiot Lodgyyn ja uuteen Dacia Dusteriin.

Takuulla

Yksi osoitus Dacia-malliston luotettavuudesta on sille myönnettävä kolmen vuoden / 100.000 km tehdastakuu.

Palaa uutisiin