PARIISIN AUTONÄYTTELY 2016

29.9.2016

dacia_paris_mallisto

DACIA ESITTELYSSÄ UUSI SANDERO, LOGAN MCV JA SANDERO STEPWAY SEKÄ EDC-AUTOMAATTIVAIHTEISTO DUSTERIIN

• Uudistuneet Dacia Logan, Logan MCV, Sandero ja Sandero Stepway -mallit ovat nyt aikaisempaa nuorekkaampia ja houkuttelevampia.
• Uusi kolmisylinterinen bensiinimoottori – 1,0-litrainen SCe75 – on moderni ja taloudellinen.
• Easy-R automatisoitu vaihteisto tulee saataville Sandero, Sandero Stepway ja Logan MCV -malleihin nyt myös Suomessa.
• EDC-kaksoiskytinautomaattivaihteisto saataville Duster 4×2 dCi 110 moottorin yhteyteen.
• Uusi Dacia Duster Black Shadow- erikoismalli
• Dacian myynti on kasvanut voimakkaasti vuodesta 2004 lähtien.
• Dacia teki uuden myyntiennätyksen elokuun lopussa 2016 yli 391 000 myydyllä autolla maailmanlaajuisesti – lisäystä 7,3 prosenttia verrattuna vuoteen 2015.
• Suomeen uutuudet saapuvat loppuvuodesta 2016

sandero-stepway-2016

Uusi Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway … aina vain parempia!

Dacia on uudistanut Logan MCV-, Sandero- ja Sandero Stepway -mallit niin sisältä kuin ulkoa.Etu- ja takavalojen muotoilua on uudistettu tehden autoista ulkonäöltään dynaamisemman ja nykyaikaisemman. Päiväajovalot ovat saaneet LED-tekniikkaa ja valoihin on lisätty tunnistettava sukunäköisyys neliön ja suorakaiteen muotoisilla yksityiskohdilla.

Etu- ja takapuskureiden¹ muotoilua on kehitetty korostamaan mallien voimakasta ulkomuotoa. Mallien etupuskurit ovat saaneet uuden modernin ilmeen ja etusäleikössä on nyt kromiviimeistely. Nämä muutokset näkyvät erityisen hyvin uudessa Sandero Stepway – mallissa. Mallin etuosa muistuttaa tietyiltä osin Dusteria. Etusäleikköön on hienostuneesti yhdistetty puskurin mustaa sävyä kromisiin yksityiskohtiin, minkä ansiosta auton etuosa on dynaamisemman näköinen.

Takana krominen pakoputki korostaa auton jämäkkää, toimintavalmista luonnetta. Myös koristekapselit ja kevytmetallivanteet ovat uudistuneet (markkina-alueesta riippuen).

Tyylikkäät sisätilat
Uusien mallien matkustamot ovat myös saaneet uuden ilmeen. Uudistuksiin kuuluu esimerkiksi aiempaa elegantimpi ja nykypäivän vaatimuksiin vastaava matkustamon yksityiskohtien mattakromiviimeistely. Uudessa nelipuolaisessa ohjauspyörässä on äänimerkki ja Dacia-logo keskellä. Korkeimmissa varustetasoissa ohjauspyörässä on Soft Feel -viimeistely, joka on kestävä ja miellyttävä koskettaa.

¹ Ei uudessa Logan MCV -mallissa

Uudessa Sandero Stepway -mallissa ovien sisäkahvat ovat krominväriset. Kaikissa malleissa on myös uudet istuinverhoilut, joiden materiaalit ja kuviot antavat sisätiloille raikkaan ja mukavan ilmeen. Sandero Stepway -mallissa verhoilussa on 3D-kuviointi ja tikkaukset.

Laaja varustevalikoima edelleen edulliseen hintaan
Tarjolla on uusia kuljettajaa avustavia toimintoja, jotka on suunniteltu tekemään ajamisesta helppoa ja käytännönläheistä. Peruutuskamera (versiosta riippuen) ja mäkilähtöavustin auttavat kuljettajaa auton käsittelyssä. Etu- ja takaikkunoiden kytkimet on siirretty ovipaneeleihin asiakkailta saadun palautteen perusteella. Kuljettajan ikkunan katkaisijassa on kertapainallustoiminto. Lisäksi kuljettajan mukavuutta on parannettu istuimeen kiinnitetyn keskikyynärnojan avulla (versiosta riippuen).

Matkustamo on yhtä tilava kuin ennen, mutta käytännöllisempi lukuisten säilytystilojen ansiosta. Esimerkiksi matkapuhelimelle ja pienille esineille on nyt entistä enemmän säilytysmahdollisuuksia. Uudessa keskikonsolissa on pulloteline takana. Uutta on myös 12 V -liitäntä, joka mahdollistaa kannettavien laitteiden latauksen takamatkustajille.

Uusi moottori, SCe 75
Lanseeraushetkellä saataville tulee seitsemän eri moottorivaihtoehtoa (markkinasta riippuen), SCe 75 on uusi 75 hv, kolmisylinterinen, 1,0-litrainen moottori, joka hyödyntää Renaultin osaamista. Tuloksena on melkein 10 prosentin säästö CO2-päästöissä ja polttoaineenkulutuksessa².

Dacia tarjoaa laajan valikoiman moottori-vaihteistovaihtoehtoja:
– Bensiini: SCe 75, TCe 90 S&S, TCe90 S&S LPG, TCe 90 S&S yhdessä automaattisen Easy-Rmanuaalivaihteiston kanssa.
– Diesel: dCi 75 S&S / dCi 90 S&S ja manuaalivaihteisto tai automaattinen Easy-Rmanuaalivaihteisto.
– Näistä moottoreista Suomen markkinoille tulee TCe 90 manuaalivaihteistolla sekä TCe 90 Easy-R-vaihteistolla ja dCi 90 S&S manuaalivaihteistolla

Easy-R
TCe 90 -bensiinimoottorin yhteyteen saatavilla oleva automatisoitu vaihteisto yhdistää käytännöllisyyden mukavuuteen. TCe 90:n teho on 90 hv ja vääntömomentti 140 Nm – näillä ominaisuuksilla se on herkästi kaasupolkimen komentoihin vastaava, jopa matalilla kierroslukualueilla. Moottori on helppokäyttöinen ja joustava sekä taajama- että maantieajossa.

²Tiedot odottavat lopullista tyyppihyväksyntää.

Helppokäyttöinen ja yhä mukavampi
• Drive-ajoalue vapauttaa kuljettajan vaihteen vaihdosta (kytkimen painamisesta ja nostamisesta sekä vaihteen valitsemisesta). Vaihteisto valitsee parhaan vaihtoehdon polttoainetaloudellisuuden ja kiihtyvyyden kesken, joten ei ole vaaraa ylikierroksista tai moottorin tarpeettomasta rasittamisesta. Automaattitoiminnon ansiosta ei myöskään ole vaaraa moottorin sammumisesta liikkeelle lähdettäessä.

• Manual-ajoasennossa suorituskyky ja auton hallinta paranee entisestään, kun kuljettaja voi päättää millä vaihteella milloinkin ajaa. Kuljettaja voi valita tarkoituksenmukaisimman vaihteen ennakoiden hankalia tilanteita, tai kun hän liikkuu liukkaalla alustalla, irtolumessa, jäällä tms. Kaikki mitä kuljettajan pitää tehdä, on siirtää vaihteenvalitsinta joko + tai – suuntaan vaihtaakseen vaihteita ylös- tai alaspäin.

• Drive-ajoalueella vaihteisto vaihtaa automaattisesti alaspäin tuottamaan maksimitehon, kun tarvitaan suurinta kiihtyvyyttä (kick down –toiminto kaasupoljin pohjaan painettuna). Vaihteisto voi vaihtaa yhden tai kaksi vaihdetta pienemmälle, saadakseen käyttöön kaiken tarvittavan tehon – tämä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi ohitustilanteissa ja liityttäessä moottoritielle.

Parantunut käsiteltävyys: Drive-asennossa on tehostettu ryömintätoiminto. Kun nostat jalkasi jarrulta, auto liikkuu automaattisesti hitaasti eteenpäin tai taaksepäin kaasupolkimeen koskematta. Tämä ryömintätoiminto auttaa esimerkiksi pysäköintitilanteessa ja yhdessä mäkilähtöavustimen kanssa se helpottaa auton hallintaa hankalissa tilanteissa. Toiminto on käyttökelpoinen myös hitaassa ruuhka-ajossa.

Optimoitu taloudellisuus: automatisoitu manuaalivaihteisto tuottaa lähes saman polttoainetaloudellisuuden ja CO2-päästöt kuin vastaavat manuaalivaihteiset. Koska eri säätötoiminnot ovat käytössä vain vaihtamishetken ajan, Easy-R kuluttaa huomattavasti
vähemmän polttoainetta kuin perinteiset automaattivaihteiset.

Laatu ja kestävyys: hydrauliikasta sähkömekaaniseen tekniikkaan vaihtaminen johtaa parantuneeseen tarkkuuteen sekä parantaa kestävyyttä että luotettavuutta. Kehitystyön aikana Easy-R -vaihteistoa kuormitettiin 130 000 tuntia dynamometrissä. Lisäksi jokainen Easy-R -vaihteisto käy läpi myös tiukan laadun tarkastuksen, kun se tulee valmistuslinjalta.

Easy-R vaihteisto tulee saataville Suomessa Laureate-varustetasolle ja lisähinta sille on 799 €.

Dusteriin on nyt saatavilla Efficient Dual Clutch (EDC) – automaattivaihteisto entistä mukavampaa ajamista varten

Ajaminen on yksinkertaista, mukavaa ja helppoa
Dusteriin on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa 6-vaihteinen automaattinen EDCkaksoiskytkinvaihteisto, jossa yhdistyvät automaattivaihteiston mukavuus ja helppous manuaalivaihteiston tarjoamiin alhaisiin polttoaineenkulutukseen ja CO2-päästöihin.

EDC-automaattivaihteistoon sisältyy mäkilähtöavustin. Mäkilähdössä EDC-ohjausyksikkö ylläpitää jarrutusta riittävän ajan, jotta kuljettaja ehtii siirtämään siirtää jalan kaasulle ennen kuin auto alkaa vieriä taaksepäin. EDC-automaattivaihteisto on saatavilla etuvetoiseen
Dusteriin dCi 110 S&S –moottorilla.

dacia_duster-2016

UUSI ERIKOISMALLI: DUSTER BLACK SHADOW

Uusi Black Shadow -erikoismalli tulee Duster-malliston huipulle. Sen urheilullinen ja tyylikäs ulkonäkö ei jää huomaamatta.

Uudessa versiossa on kiiltävän musta etusäleikkö ja sivupeilien kotelot sekä mattakromiset sumuvalojen listat, timanttileikatut 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja mustat ovipilarit.

Duster Black Touch tarjoaa tuttua katumaasturin ulkonäköä, alustan suojalevyt edessä ja takana sekä kattokaaret ovat viimeistelyltään mattakromisia. Värivaihtoehdot ovat valkoinen sekä musta ja ruskea kevytmetalliväri.

Sisätiloissa kiiltävän musta keskiosa ja nahkainen ohjauspyörä antavat Duster Black Shadow – vaihtoehdolle lisää laadukkuutta ja tyylikkyyttä, ja varustepakettiin kuuluu myös MEDIA-NAVmultimediajärjestelmä ja peruutuskamera.

EDC-automaattivaihteisto sekä Duster Black Shadow täydentävät Suomen mallistoa loppuvuodesta.

DACIA-MYYNTI JATKAA KASVUAAN

Vuodesta 2004 lähtien Dacia on myynyt yli neljä miljoonaa autoa. Dacia rikkoi aiemman myyntiennätyksensä elokuussa 2016 ja myi yli 391 000 autoa ja se kertoi 7,3 prosentin myynnin kasvusta. Markkinaosuus Euroopassa kasvoi 0,1 prosenttiyksikköä ollen nyt 2,5 %. Euraasiassa markkinaosuus on nyt 7,9 %, kasvua vastaavat 0,1 prosenttiyksikköä. Suomessa myynti on kasvanut tänä vuonna noin 2 % ja markkinaosuus noin 1 %.

Dacia toimii aktiivisesti 44 maassa ja pyrkii lisäämään suosiotaan uusien mallien avulla. Dacia on yli 10 vuoden ajan erottunut autoalan markkinoilla merkittäväksi tekijäksi valmistaen malleja, jotka tarjoavat ominaisuuksillaan ja tuotesisällöllään todellista vastinetta rahalle.

Palaa uutisiin