RALLYE AÏCHA DES GAZELLES: DUSTER-TIIMEILLE KOLMOISVOITTO!

19.4.2022

Dacia oli mukana 31. Rallye Aïcha des Gazelles -kilpailussa tukien kolmea Dacia Dusterilla ajavaa tiimiä. Crossover-kategoriassa kisan voittoon ajoi harmaalla Dusterillaan joukkue 310, kuljettajinaan kokeneet kisakuskit Hajar Elbied ja Malika Ajaha. Samassa kategoriassa myös toinen ja kolmas sija menivät Duster-tiimeille, kun rallin ensikertalaiset joukkueissa 301 ja 304 ajoivat itsensä palkintopallille.

Rallye Aïcha des Gazelles -kisaan voi päästä mukaan, oli oma ammatti mikä tahansa. Duster-tiimissä 301 ajoivat psykiatri Marie Dumas ja talousjohtaja Juliette Crépin, ja tiimissä 304 puolestaan loistivat koulutuskonsultti Sabine Bonnet ja insinööri Isabelle Radenac.

Tämä vain naisille suunnattu kisa kesti kaikkiaan yhdeksän päivää, joiden aikana ajettiin Erfoud’sta, itäisestä Marokosta, maan länsirannikolle Essaouiraan. Kisaan mahtui satoja kilometrejä dyynejä ja kivistä maastoa, rengasrikkoja ja jopa hiekkamyrsky. Maalissa kaikki kuusi Duster-kuljettajaa olivat väsyneitä, mutta iloisia. Hajar, Malika, Juliette, Marie, Sabine ja Isabelle pääsivät kokemaan elämänsä seikkailun ja ylittämään itsensä. Dacia Duster taasen osoitti ylivoimaisuutensa rallin crossover-kategoriassa – Dusterille kisan voitto oli muuten jo kuudes peräkkäinen!

 

Ei ihan tavallinen ralli

Rallye Aïcha des Gazelles on uniikki moottoriurheilukilpailu, jossa keskitytään perusasioihin: ihmisiin, urheiluun ja luontoon. Kisassa navigoidaan vain perinteisin menetelmin, eli kartan ja kompassin avulla. Kelloa tai GPS:ää ei käytetä, joten vauhdilla ei ole merkitystä. Sen sijaan tavoitteena on ajaa taitavasti ja pärjätä haastavissa off-road-olosuhteissa, löytäen samalla mahdollisimman lyhyt reitti tarkistuspisteestä toiseen. Luotettava ja maastokykyinen Duster osoitti kyvykkyytensä ja kulki mallikkaasti koko matkan.

Kilpailuna Rallye Aïcha des Gazelles haluaa tukea monia tärkeitä asioita. Siten esimerkiksi tiimi 301, jäseninään Marie Dumas ja Juliette Crépin, kisasivat marokkolaisen Solidarity Féminine – hyväntekeväisyysjärjestön hyväksi, joka tukee paikallisia yksinhuoltajaäitejä ja auttaa heitä työllistymään. Kilpailun myötä pyritään lisäksi edistämään ympäristöasioita ja itse tapahtuman järjestelyissä huomioidaan luonnollisesti myös ympäristö. Marokon Rallye Aïcha des Gazelles on maailman ainoa ISO-14001-standardin mukainen autourheilutapahtuma. Kilpailu sai ko. sertifioinnin jo vuonna 2010.

Palaa uutisiin