Toisen sukupolven Dacia Sanderon ja Stepwayn myynti käynnistyi 2013

DACIA SANDERO II (B52) AND DACIA SANDERO STEPWAY II (B52 cross) - Phase 1

 

9.1.2013

» Dacia Sandero esittely

» Dacia Stepway esittely

Uusien Dacia Sandero- ja Stepway-mallien ennakkomyynti on käynnistynyt. Uusi Sandero on tulevana viikonloppuna nähtävillä seuraavilla jällenmyyjillä/paikkakunnilla: Auto-Ilves Hyvinkää; Auto-Kilta Lappeenranta; AutoPalin Pori; Autosalpa Lahti; HämeenAuto Jyväskylä; AvainVaunu Joensuu ja Kuopio; Keskusautohalli Salo ja Raisio; Käyttöauto Tampere ja Seinäjoki; Rinta-Joupin Autoliike Ylivieska, Vaasa ja Oulu; Automaa Konala, Vantaa, Suomenoja ja Herttoniemi sekä Auto-Närvä Kajaani.

Dacia Stepway saapuu jälleenmyyjille maaliskuussa.

Daciassa on enemmän järkeä kuin koskaan

Daciat on suunniteltu tilaviksi ja kestäviksi ja uudet Dacia Sandero- ja Stepway-mallit noudattavat samaa linjaa. Arkipäivän taloudellisuutta autoihin tuo myös uuden TCe 90 bensiinimoottorin saapuminen sekä päivitetty 1,5 dCi 90 dieselmoottori.

Sivuturvatyynyt ja ESC-ajonvakautusjärjestelmä ovat nyt vakiona kaikissa Suomeen tuotavissa Sandero-malleissa.

Markkinoillamme uusi tuttavuus Dacia Stepway on enemmän kuin malliversio uudesta Sanderosta. Se on muotoiltu omaksi yksilölliseksi persoonakseen. Stepway on luonnollisesti saanut kaikki uuden Sanderon toiminnallisuudet, mutta sillä on oma rosoinen luonteensa.

Dacia Stepwayn maavara on 40 mm korkeampi kuin Sanderossa.

Dacia Stepwayn persoonallisuus korostuu korin tyylipiirteissä: etu- ja taka suojalevyt, uudet kaksiväriset puskurit ja jäähdyttäjän säleikkö, sumuvalot, leveät pyöränkotelot, uudet 16-tuumaiset vanteet, pitkittäiset kattokiskot, sekä ”Azurite” sininen metalliväri.

Uusi, käytännöllinen ja toimiva varustelu

Suomessa uusi Dacia Sandero on saatavana kahdella eri varustelutasolla – Sandero ja Ambiance.

Dacia Stepway on saatavissa yhdellä erittäin kattavalla varustelutasolla, Prestige, joka sisältää vakiona muun muassa Media Nav -multimediajärjestelmän, ilmastoinnin, vakionopeussäätimen nopeudenrajoittimella ja peruutustutkan.

Media Nav -multimedialaite

Media Nav sisältää integroidun navigoinnin lisäksi radion, AUX-liitännän ja Bluetooth®-yhteyden musiikiin suoratoistoa ja puhelimen handsfree-käyttöä varten. Henkilökohtaiset kannettavat laitteet voi kytkeä myös etupaneelissa sijaitsevan USB-liitännän kautta, jolloin ohjaustoiminnot tapahtuvat suoraan kosketusnäytöllä tai ohjauspyörän säätimistä ja tiedot näkyvät näytöllä (ominaisuudet riippuvat kannettavasta laitteesta). Suuri, seitsemäntuumainen kosketusnäyttö avaa valikkosivun, josta on helppo valita eri toimintoja.

Media Nav satelliittinavigointi 2D / 3D (lintuperspektiivi) näkymää on helppo käyttää. Media Navin karttapäivitykset ja esimerkiksi uusien karttojen hankkiminen on tehty helpoksi USB-tikun ja tietokoneen avulla.

Stepwayssä vakiona oleva Media Nav-järjestelmä on saatavana lisävarusteena Sanderon Ambiance-varustetasolla.

Dacia Plug & Radio

Dacia Sanderoon on toisena audiojärjestelmänä saatavissa helppokäyttöinen ja korkealaatuinen Dacia Plug & Radio. Järjestelmä sisältää radion, MP3-yhteensopivan CD soittimen ja etupaneeliin sijoitetut USB- ja AUX-liitännät.

Dacia Plug & Radio on säädettävissä ohjauspyörän yhteydessä olevasta kaukosäätimestä ja siinä on myös Bluetooth®-toiminnot.

Vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin

Vakionopeussäädin yhdessä nopeudenrajoittimen kanssa on Sanderoon saatavana lisävarusteena Ambiance-varustetasolla, Stepway-mallissa ne löytyvät vakiona.

Peruutustutka

Peruutustutka on vakiona Stepway-mallissa. Tunnistimet on sijoitettu takapuskuriin ja ne varoittavat kuljettajaa, jos auton takana on jokin este. Toiminto kytkeytyy automaattisesti, kun peruutusvaihde kytketään päälle.

Laaja valikoima jälkiasenteisia lisävarusteita

Dacia tarjoaa laajan valikoiman käytännöllisiä lisävarusteita, kuten suojaavat kylkilistat, matot, ja tavaratilan verkon. Isompia kuljetustarpeita ja vapaa-aikaa varten löytyy käytännöllinen kattoboksi, taakkateline, vetokoukku ja kylmälaukku.

Parempi äänieristys

Autojen suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota akustiikkaratkaisuihin. Äänieristyskomponentteja on lisätty ja pehmikkeiden laatua on parannettu moottoritilassa ja tuulilasin alueella.

Ilmavirran ääntä on pienennetty parantamaa oviaukkojen tiivisteiden aerodynamiikkaa. Lisäksi lukuisia eri osia on vahvistettu epämiellyttävien resonanssiäänien poistamiseksi.

Tuloksena on aiempaa huomattavasti äänettömämpi matkustusympäristö. Lisäksi musiikki soi uutuuksissa paremmin uusien elektroniikkaratkaisujen ansiosta.

Parantunut käsiteltävyys

Ohjaustehostin on nopeuden mukaan säätyvä. Korkeissa nopeuksissa tehostus säätyy hitaammaksi, jotta saavutetaan vakaampi ajettavuus. Hitaissa nopeuksissa ja pysäköidessä tehostusta kasvatetaan, jotta pienien nopeuksien käsiteltävyys olisi ketterämpää.

Mallit ovat saaneet uuden nykyaikaisen sähköjärjestelmän, jonka myötä uusia hyödyllisiä toimintoja kuten sutimisenestojärjestelmä, hätäjarrutustehostin, ulkolämpötilanmittari, multimediajärjestelmä sekä peruutustutka ovat nyt mahdollisia.

Uusissa Sandero- ja Stepway-malleissa on vaihtamisen suositusosoitin, joka näyttää kojetaulussa nuolen ylös- tai alaspäin suositeltavana vaihtamishetkellä.

Uusi bensiinimoottori: TCe 90

Uutuusmalleissa esitellään uusi TCe Euro 5 kolmisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori.

Tehokas ja kaasupolkimeen herkästi vastaava turboahdettu 0,9-litrainen (898cc) moottori on teknisesti hyvin kehittynyt. Se tarjoaa laakean kiihtyvyysalueen käyttämällä erittäin pienet pyörivät massat omaavaa turboahdinta ja muuttuva-ajoituksellista venttiilitekniikkaa tuottamaan 66 kW:n (90 hv) tehon 5250 r/min. Sen huippuvääntö 135 Nm(2500rpm) on käytettävissä jo matalilta kierroksilta lähtien (90 % 1650 r/min lähtien).

Moottori yhdistää hienon ajettavuuden, polttoainetaloudellisuuden (5,0 l/100 km uudessa Sanderossa) ja matalat CO2-päästöt (116 g/km).

TCe 90 on taloudellinen myös huoltotarpeensa suhteen. Esimerkiksi jakopää on toteutettu ketjulla, jolloin sillä ei ole säännöllistä vaihtoväliä.

Uuden sukupolven 1.5 dCi

Renaultin 1,5 dCi-dieselmoottorin viimeisin päivitys tuo yhä uusia etuja: tehokkaampi polttoaineen ruiskutus ja turboahdinjärjestelmät.
Suomen mallistoon kuuluu Euro 5 versio teholtaan 66 kW (90 hv). Vääntömomentti on 220 Nm 1750 r/min. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että 1.5 dCi vääntää jo matalillakin kierroksilla ja vähentää vaihtamistarvetta taajamaolosuhteissa.

Dacia Sandero dCi 90 dCi tuottaa vain 99 g CO2-päästöjä kilometrillä, kulutuslukeman ollessa 3,8 l /100 km. Uudessa Sanderossa tämä tarkoittaa yhdellä tankillisella peräti 1300 km:n ajomatkaa. Dacia Stepwayn kulutus tällä moottorilla on vastaavasti 4,0 l/100 km ja CO2–päästöt 105 g/km.

1.2 16V 75 bensiinimoottori

Uuteen Sanderoon on saatavissa myös 1.2 16V 75 moottori, joka on taloudellinen hankkia ja käyttää ja tarjoaa hyvät ominaisuudet sekä kaupunki- että maantieajossa. Tämä tilavuudeltaan 1149cm3moottori tuottaa 55 kW:n (75 hv) tehon kulutuksen ollessa 5,8 l/100 km ja CO2-päästöt 135 g/km.

Runsaat tilat

Uudessa Sanderossa ja Stepwayssä on Dacia-mallistoon tyypillisesti kuuluvat isot tilat niin matkustamossa kuin tavaratilassa.

Edessä kummallakin uudella mallilla on luokkansa parhaat hartiatilat, leveydeltään 1387 mm ja kyynärtila 1417 mm. Hartia- ja kyynärtila on myös takana luokkansa parhaat: 1393 mm ja 1436 mm.

Tavaratila on 320 dm3(VDA) kokoinen. Takaistuimen selkänoja taittuu 60/40 suhteessa uuden Sanderon ja uuden Stepwayn kaikissa versioissa. Kun takaistuimen selkänoja on kokonaan taitettu, on maksimi tavaratilan koko 1200 dm3VDA.

Aktiivinen turvallisuus

ESC, elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä, on vakiovaruste. Järjestelmä huolehtii auton vakaudesta huonoissa olosuhteissa. Lukkiutumaton jarrujärjestelmä ABS sisältää nyt myös hätäjarrutustehostimen, joka antaa tarvittaessa täyden jarrutuspaineen automaattisesti.

Passiivinen turvallisuus

Dacia Sanderossa ja Stepwayssä on kuljettajan ja matkustajan turvatyynyjen lisäksi vakiona myös sivuturvatyynyt.

Etuturvavöissä on voimanrajoittimet, jotka on säädetty suojaamaan rintakehää törmäystilanteessa. Kiinnittämättömistä turvavöistä varoitetaan merkkiäänellä ja valolla.

Sanderossa ja Stepwayssa on Isofix kiinnitysjärjestelmät lastenistuimia varten takaistuimen ulommilla paikoilla.

Korirakenteissa on törmäysvoimaa sitovat alueet. Puskurin ja konepellin muotoilu on suunniteltu sitomaan törmäysvoimaa. Tämä rakenne suojaa myös jalankulkijaa törmäyksen tapahtuessa.

Takuu

Dacian kolmen vuoden/100 000 km:n takuu kattaa malliston kaikki mallit.

Dacia Sandero ja Stepway mallisto, verolliset ennakkomyyntihinnat:

Dacia Sandero 1.2 16V 75 10 991 €
Dacia Sandero TCe 90 Ambiance 12 997 €
Dacia Sandero dCi 90 Ambiance 14 294 €

Dacia Stepway TCe 90 Prestige 15 661 €
Dacia Stepway dCi 90 Prestige 16 434 €

 

Palaa uutisiin