DACIA

MEDIA DISPLAY

VAKIOVARUSTE

-8” kosketusnäyttö
-Radio
-USB-liitin
-Bluetooth musiikin suoratoistolla ja puhelintoiminnoilla
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)** - Puhelin liitetään perinteiseen tapaan USB-datajohdolla
-Navigointi älypuhelinsovellusten peilauksen kautta (esim. Google Maps / Waze)


Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivulle saatavilla erillisenä lisävarusteena

DACIA

MEDIA NAV

SAATAVILLA LISÄVARUSTEENA

-8” kosketusnäyttö
-Radio
-6 kaiutinta
-USB-liitin
-Bluetooth musiikin suoratoistolla ja puhelintoiminnoilla
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)**
-Integroitu navigointi (käytettävissä myös ilman autoon yhdistettyä älypuhelinta)
-Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivulle


Kuvan induktiolaturi-puhelinteline saatavilla erillisenä lisävarusteena

NYKYAIKAISET MULTIMEDIARATKAISUT

Sandero Stepway -mallin multimediajärjestelmät ovat suomenkielisiä, helppokäyttöisiä ja nykyaikaisia. Ne hyödyntävät uusinta teknologiaa ja ne on suunniteltu niin, että sinä kuljettajana voit keskittyä ajamiseen.

Vakiona Sandero Stepwayssa on Dacia Media Display. Sen 8-tuumaisen, korkealle sijoitetun ison kosketusnäytön ansiosta näet tarvitsemasi tiedot helposti samalla kun voit pitää katsettasi tiessä. Kosketusnäyttö on selkeä ja helppokäyttöinen ja toimii suomen kielellä. Sen kautta pääset käsiksi kaikkiin järjestelmän toimintoihin – Puhelut, radio, multimedia, Bluetooth®. Lisäksi ohjauspyörässä ja sen takana on tärkeimpiä painikkeita, joiden avulla voit muun muassa säätää radion äänenvoimakkuutta tai vastata puheluihin, kun puhelimesi on kytkettynä autoon Bluetooth®in kautta. Dacia Media Displayssä on myös Android Auto™ / Apple CarPlay™ -tuki*: Voit yhdistää älypuhelimesi datajohdolla USB-liitännän kautta ja hyödyntää monia eri sovelluksia, kuten Google Mapsia tai Spotifyta älypuhelinpeilauksen avulla, eli suoraan auton kosketusnäytöltä käsin.

Lisävarusteena on saatavilla käytännöllinen Dacia Media Nav, jossa on Media Displayn toimintojen ja 8″ kosketusnäytön lisäksi integroitu navigointi, jota voi hyödyntää myös silloin, kun älypuhelinta ei ole käytettävissä, sekä kaksi lisäkaiutinta. Media Navin mukana tulee myös yksi USB-latausportti lisää.

**Älypuhelinpeilaustoiminto edellyttää yhteensopivaa älypuhelinta. Älypuhelin ei sisälly auton varusteluun.


SANDERO STEPWAYN AJOAVUSTIMET

Dacian ajoavustimet on suunniteltu tarjoamaan rennompi, helpompi ja turvallisempi ajokokemus. Alla on esitelty osa Sandero Stepwayn ajoavustimista.

Aktiivinen häräjarrutustoiminto (AEBS)


Joskus keskittyminen ja nopea reagointi eivät yksin riitä. Sandero Stepwayn aktiivinen hätäjarrutustoiminto auttaa välttämään törmäystä tai vähentämään sen voimakkuutta ennakoimalla törmäyksen riskiä. Jos kuljettaja ei reagoi painamalla jarrua riittävän nopeasti tai voimakkaasti, järjestelmä puuttuu peliin ja aktivoi hätäjarrutuksen. Aktiivinen hätäjarrutustoiminto on vakiona kaikissa Sandero Stepway-versioissa.

Mäkilähtöavustin

Liikkeelle lähteminen mäessä on helppoja, sillä Sandero Stepway on varustettu mäkilähtöavustimella. Avustin pitää Sandero Stepwayn paikallaan mäessä hetken sen jälkeen, kun nostat jalkasi jarrupolkimelta, jotta pääset siirtämään jalan kaasulle sujuvasti ja lähtemään matkaan ilman, että auto liikahtaa taaksepäin. Unohda siis käsijarrulla varmistaminen mäkilähdöissä – Sandero Stepway hoitaa niissä jarruttamisen puolestasi.

Kaistavahti ja -avustin

Kaistavahti varoittaa riskistä poistua kaistalta ja kaista-avustin korjaa tarvittaessa ajoneuvon ajolinjaa auttaakseen sinua pitämään auto kaistallaan. Nämä avustimet ovat vakiona tuotantoviikosta 19/2024 alkaen valmistetuissa autoissa. Sandero Stepwayn Extreme-varustetasolla vakiona on lisäksi katvealuevaroitin. Se varoittaa merkkivalon avulla, jos auton niin sanotussa kuolleessa kulmassa on kaistanvaihtotilanteessa toinen auto. Katvealuevaroitin hyödyntää auton etu- ja takaosassa olevia sensoreita havaitakseen vieressä ajavat autot.

Pysäköintitutkat


Sandero Stepwayn molemmilla varustetasoilla on vakiona peruutustutka sekä peruutuskamera, joiden ansiosta peruuttaminen ja pysäköinti on helpompaa, sekä ne voivat myös auttaa välttämään kolhuja esimerkiksi parkkialueilla. Pysäköintitutka eteen on saatavilla Suomessa asennettavana lisävarusteena.

MySafety-painike

Lain vaatimusten mukaisesti Joggerin kaikki uudet (tuotantoviikosta 19/2024 alkaen vakiona olevat) ajoavustimet aktivoidaan oletusarvoisesti aina kun auto käynnistetään. Joggerin kojelaudasta löytyvän MySafety-painikkeen avulla osa ajoavustimista tai niiden varoitusäänet voi kätevästi poistaa käytöstä – tämä vaatii vain MySafety-painikkeen tuplapainalluksen.

Vaikka ajamisen avustavat järjestelmät ovatkin kehittyneitä, auton varusteet ovat vain ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta. Hankalat olosuhteet, kuten lumi, jää ja sumu voivat vaikuttaa ajoavustinten toimintaan ja estää niiden toiminnan. Sandero Stepwayn MySafety-painikkeen taakse on määritetty tiettyjen ajoavustinten tai niiden äänimerkin deaktivointi.