DACIA

MEDIA CONTROL

VAKIONA ESSENTIAL-VARUSTETASOLLA:

-Radio
-USB-liitin
-Musiikin suoratoisto ja puhelintoiminto Bluetooth-yhteydellä
-Painikkeet ohjauspyörässä
-Radion näyttö mittaristossa
-Kojelaudan yläosaan integroitu kiinteä älypuhelinpidike
-USB-johdolla autoon liitetty älypuhelin toimii haluttaessa radio- ja navigointinäyttönä Dacian suomenkielisen älypuhelinsovelluksen avulla*
-Ääniohjaus (Aktivoidaan ohjauspyörän painikkeesta).

DACIA

MEDIA DISPLAY

VAKIONA EXPRESSION- JA EXTREME-VARUSTETASOILLA:

-8” kosketusnäyttö
-Radio
-USB-liitin
-Musiikin suoratoisto ja puhelintoiminto Bluetooth-yhteydellä
-Kaukosäätö ohjauspyörässä, irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivussa
-Älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)** - Puhelin liitetään USB-datajohdolla
-Navigointi älypuhelinsovellusten peilauksen kautta (esim. Google Maps / Waze)


-Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivulle saatavilla erillisenä lisävarusteena

DACIA

MEDIA NAV

LISÄVARUSTEENA EXPRESSION- JA EXTREME-VARUSTETASOILLA:

-8” kosketusnäyttö
-Radio
-6 kaiutinta
-USB-liitin
-Musiikin suoratoisto ja puhelintoiminto Bluetooth-yhteydellä
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivussa
-Älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)** - Puhelin liitetään USB-datajohdolla
-Integroitu navigointi (käytettävissä myös ilman autoon yhdistettyä älypuhelinta)


-Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivulle saatavilla erillisenä lisävarusteena

NYKYAIKAISET MULTIMEDIARATKAISUT

Dacia Joggeriin on varustetasosta riippuen saatavilla erilaisia multimediaratkaisuja – Kaikki suomenkielisiä, helppokäyttöisiä ja nykyaikaisia. Joggerin multimediajärjestelmät hyödyntävät uusinta teknologiaa ja ne on suunniteltu niin, että sinä kuljettajana voit keskittyä ajamiseen.

Dacia Media Control on radio, jossa on Bluetooth®-yhteys puhelutoimintoja ja musiikin suoratoistoa varten. Järjestelmän säätimet on sijoitettu näppärästi ohjauspyörään ja sen taakse, jotta pääset niihin käsiksi irrottamatta otettasi ohjauspyörästä. Radion näytön löydät mittaristosta. Halutessasi voit myös yhdistää järjestelmään älypuhelimesi USB-johdon avulla ja ladata siihen ilmaisen suomenkielisen Dacia Media Control -sovelluksen*. Kun laitat älypuhelimen sille tarkoitettuun, kojelautaan integroituun pidikkeeseen, puhelin toimii kätevästi Media Control -järjestelmän lisänäyttönä ja voit käyttää mm. navigointia (Google Maps tai Waze) suoraan puhelimesi näytöltä. Sovelluksesta löydät myös puhelu-, viesti- ja radiotoiminnot, joten oma älypuhelimesi toimii ikään kuin auton kosketusnäyttönä. Media Control on vakiovarusteena Joggerin Essential-varustetasolla.

Joggerin Expression- ja Extreme-varustetasoilla vakiona on Dacia Media Display. Sen 8-tuumaisen, korkealle sijoitetun ison kosketusnäytön ansiosta näet tarvitsemasi tiedot helposti samalla kun voit pitää katsettasi tiessä. Kosketusnäyttö on selkeä ja helppokäyttöinen ja toimii suomen kielellä. Sen kautta pääset käsiksi kaikkiin järjestelmän toimintoihin – Puhelut, radio, multimedia, Bluetooth®. Lisäksi ohjauspyörässä ja sen takana on tärkeimpiä painikkeita, joiden avulla voit muun muassa säätää radion äänenvoimakkuutta tai vastata puheluihin, kun puhelimesi on kytkettynä autoon Bluetooth®-yhteydellä. Dacia Media Displayssä on myös Android Auto™ / Apple CarPlay™ -tuki**: Voit yhdistää älypuhelimesi datajohdolla USB-liitännän kautta ja hyödyntää monia eri sovelluksia, kuten Google Mapsia tai Spotifyta älypuhelinpeilauksen avulla, eli suoraan auton kosketusnäytöltä käsin.

Lisävarusteena Expression- ja Extreme-varustetasoilla on saatavilla käytännöllinen Dacia Media Nav, jossa on Media Displayn toimintojen ja 8″ kosketusnäytön lisäksi integroitu navigointi, jota voi hyödyntää myös silloin, kun älypuhelinta ei ole käytettävissä, sekä kaksi lisäkaiutinta.

*Dacia Media Control -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta (Google Play / App Store). Älypuhelin ei sisälly auton varusteluun.

**Älypuhelinpeilaustoiminto edellyttää yhteensopivaa älypuhelinta. Älypuhelin ei sisälly auton varusteluun.


JOGGERIN AJOAVUSTIMET

Dacian ajoavustimet on suunniteltu tarjoamaan rennompi, helpompi ja turvallisempi ajokokemus. Alla on esitelty osa Joggerin ajoavustimista.

Aktiivinen häräjarrutustoiminto (AEBS)

Joskus keskittyminen ja nopea reagointi eivät yksin riitä. Joggerin aktiivinen hätäjarrutustoiminto auttaa välttämään törmäystä tai vähentämään sen voimakkuutta ennakoimalla törmäyksen riskiä. Jos kuljettaja ei reagoi painamalla jarrua riittävän nopeasti tai voimakkaasti, järjestelmä puuttuu peliin ja aktivoi hätäjarrutuksen. Aktiivinen hätäjarrutustoiminto on vakiona kaikissa Jogger-versioissa.

Mäkilähtöavustin

Liikkeelle lähteminen mäessä on helppoja, sillä Jogger on varustettu mäkilähtöavustimella. Avustin pitää Joggeria paikallaan mäessä hetken sen jälkeen, kun nostat jalkasi jarrupolkimelta, jotta pääset siirtämään jalan kaasulle sujuvasti ja lähtemään matkaan ilman, että auto liikahtaa taaksepäin. Unohda siis käsijarrulla varmistaminen mäkilähdöissä – Jogger hoitaa niissä jarruttamisen puolestasi.

Kaistavahti ja -avustin

Kaistavahti varoittaa riskistä poistua kaistalta ja kaista-avustin korjaa tarvittaessa ajoneuvon ajolinjaa auttaakseen sinua pitämään auto kaistallaan. Nämä avustimet ovat vakiona tuotantoviikosta 19/2024 alkaen valmistetuissa autoissa. Joggerin Expression- Extreme-varustetasoilla vakiona on lisäksi katvealuevaroitin. Se varoittaa merkkivalon avulla, jos auton niin sanotussa kuolleessa kulmassa on kaistanvaihtotilanteessa toinen auto. Katvealuevaroitin hyödyntää auton etu- ja takaosassa olevia sensoreita havaitakseen vieressä ajavat autot.

Pysäköintitutkat


Joggerin kaikilla varustetasoilla on vakiona peruutustutka, jonka ansiosta peruuttaminen ja pysäköinti on helpompaa. Peruutustutka sekä Expression ja Extreme -varustetasoilla vakiona oleva peruutuskamera voivat myös auttaa välttämään kolhuja esimerkiksi parkkialueilla. Pysäköintitutka eteen on saatavilla kaikkiin Joggereihin Suomessa asennettavana lisävarusteena.

MySafety-painike

Lain vaatimusten mukaisesti Joggerin kaikki uudet (tuotantoviikosta 19/2024 alkaen vakiona olevat) ajoavustimet aktivoidaan oletusarvoisesti aina kun auto käynnistetään. Joggerin kojelaudasta löytyvän MySafety-painikkeen avulla osa ajoavustimista tai niiden varoitusäänet voi kätevästi poistaa käytöstä – tämä vaatii vain MySafety-painikkeen tuplapainalluksen.

Vaikka ajamisen avustavat järjestelmät ovatkin kehittyneitä, auton varusteet ovat vain ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta. Hankalat olosuhteet, kuten lumi, jää ja sumu voivat vaikuttaa ajoavustinten toimintaan ja estää niiden toiminnan. Joggerin MySafety-painikkeen taakse on määritetty tiettyjen ajoavustinten tai niiden äänimerkin deaktivointi.