DACIA

MEDIA CONTROL

VAKIONA ESSENTIAL-TASOLLA:

-Radio
-USB-liitin
-Musiikin suoratoisto ja puhelintoiminto Bluetooth-yhteydellä
-Painikkeet ohjauspyörässä
-Radion näyttö mittaristossa
-Kojelaudan yläosaan integroitu kiinteä älypuhelinpidike
-USB-johdolla autoon liitetty älypuhelin toimii haluttaessa radio- ja navigointinäyttönä Dacian suomenkielisen älypuhelinsovelluksen avulla*
-Ääniohjaus (aktivoidaan ohjauspyörän painikkeesta)

DACIA

MEDIA DISPLAY

VAKIONA EXPRESSION-TASOLLA:

-8” kosketusnäyttö
-Radio
-USB-liitin
-Musiikin suoratoisto ja puhelintoiminto Bluetooth-yhteydellä
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)** - Puhelin liitetään perinteiseen tapaan USB-datajohdolla
-Navigointi älypuhelinsovellusten peilauksen kautta (esim. Google Maps / Waze)

Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivulle saatavilla erillisenä lisävarusteena

DACIA

MEDIA NAV

LISÄVARUSTEENA EXPRESSION-TASOLLA:

-8” kosketusnäyttö
-Radio
-6 kaiutinta
-USB-liitin
-Musiikin suoratoisto ja puhelintoiminto Bluetooth-yhteydellä
-Kaukosäätö ohjauspyörässä
-Älypuhelinpeilausvalmius (Apple CarPlay / Android Auto)**
-Integroitu navigointi

Irrotettava älypuhelinpidike kosketusnäytön sivulle saatavilla erikseen

NYKYAIKAISET MULTIMEDIARATKAISUT

Sanderoon on varustetasosta riippuen saatavilla erilaisia multimediaratkaisuja – kaikki suomenkielisiä, helppokäyttöisiä ja nykyaikaisia. Sanderon multimediajärjestelmät hyödyntävät uusinta teknologiaa, ja ne on suunniteltu niin, että sinä kuljettajana voit keskittyä ajamiseen.

Dacia Media Control on radio, jossa on Bluetooth® -yhteys puhelutoimintoja ja musiikin suoratoistoa varten. Järjestelmän säätimet on sijoitettu näppärästi ohjauspyörään ja sen taakse, jotta pääset niihin käsiksi irrottamatta otettasi ohjauspyörästä. Radion näytön löydät mittaristosta. Halutessasi voit myös yhdistää järjestelmään älypuhelimesi USB-johdon avulla ja ladata siihen ilmaisen suomenkielisen Dacia Media Control -sovelluksen*. Kun laitat älypuhelimen sille tarkoitettuun, kojelautaan integroituun pidikkeeseen, puhelin toimii kätevästi Media Control -järjestelmän lisänäyttönä ja voit käyttää mm. navigointia (Google Maps tai Waze) suoraan puhelimesi näytöltä. Sovelluksesta löydät myös puhelu-, viesti- ja radiotoiminnot, joten oma älypuhelimesi toimii ikään kuin auton kosketusnäyttönä. Media Control on vakiovarusteena Essential-varustetasolla.

Sanderon Expression-varustetasolla vakiona on Dacia Media Display. Järjestelmän suuri, 8-tuumainen kosketusnäyttö on selkeä ja helppokäyttöinen ja toimii suomen kielellä. Näytöltä näet tarvitsemasi tiedot ja pääset käsiksi järjestelmän kaikkiin toimintoihin – puhelut, radio, multimedia, Bluetooth®. Lisäksi ohjauspyörässä ja sen takana on painikkeita, joiden avulla voit muun muassa säätää radion äänenvoimakkuutta tai vastata puheluihin, kun puhelimesi on kytkettynä autoon Bluetooth-yhteydellä. Dacia Media Displayssä on myös Android Auto™ / Apple CarPlay™ -tuki**, jonka kautta voit yhdistää älypuhelimesi USB-liitännällä ja hyödyntää lempisovelluksiasi älypuhelinpeilauksen kautta.

Lisävarusteena Expression-tasolla on saatavilla käytännöllinen Dacia Media Nav, jossa on Media Displayn toimintojen ja 8″ kosketusnäytön lisäksi integroitu navigointi, jota voi hyödyntää myös silloin, kun älypuhelinta ei ole käytettävissä, sekä kaksi lisäkaiutinta.

*Dacia Media Control -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta (Google Play / App Store). Älypuhelin ei sisälly auton varusteluun.

**Älypuhelinpeilaustoiminto edellyttää yhteensopivaa älypuhelinta. Älypuhelin ei sisälly auton varusteluun.


SANDERON AJOAVUSTIMET

Dacian ajoavustimet on suunniteltu tarjoamaan rennompi, helpompi ja turvallisempi ajokokemus. Alla on esitelty osa Sanderon ajoavustimista.

Aktiivinen häräjarrutustoiminto (AEBS)

Joskus keskittyminen ja nopea reagointi eivät yksin riitä. Sanderon aktiivinen hätäjarrutustoiminto auttaa välttämään törmäystä tai vähentämään sen voimakkuutta ennakoimalla törmäyksen riskiä. Jos kuljettaja ei reagoi painamalla jarrua riittävän nopeasti tai voimakkaasti, järjestelmä puuttuu peliin ja aktivoi hätäjarrutuksen. Aktiivinen hätäjarrutustoiminto on vakiona kaikissa Sandero-versioissa.

Mäkilähtöavustin

Liikkeelle lähteminen mäessä on helppoja, sillä Sandero on varustettu mäkilähtöavustimella. Avustin pitää Sanderoa paikallaan mäessä hetken sen jälkeen, kun nostat jalkasi jarrupolkimelta, jotta pääset siirtämään jalan kaasulle sujuvasti ja lähtemään matkaan ilman, että auto liikahtaa taaksepäin. Unohda siis käsijarrulla varmistaminen mäkilähdöissä – Sandero hoitaa niissä jarruttamisen puolestasi.

Kaistavahti ja -avustin

Kaistavahti varoittaa riskistä poistua kaistalta ja kaista-avustin korjaa tarvittaessa ajoneuvon ajolinjaa auttaakseen sinua pitämään auto kaistallaan. Nämä avustimet ovat vakiona tuotantoviikosta 19/2024 alkaen valmistetuissa autoissa. Sanderon Journey-varustetasolla vakiona on lisäksi katvealuevaroitin. Se varoittaa merkkivalon avulla, jos auton niin sanotussa kuolleessa kulmassa on kaistanvaihtotilanteessa toinen auto. Katvealuevaroitin hyödyntää auton etu- ja takaosassa olevia sensoreita havaitakseen vieressä ajavat autot.

Pysäköintitutkat


Sanderon kaikilla varustetasoilla on vakiona peruutustutka, jonka ansiosta peruuttaminen ja pysäköinti on helpompaa. Peruutustutka sekä Expression ja Journey -varustetasoilla vakiona oleva peruutuskamera voivat myös auttaa välttämään kolhuja esimerkiksi parkkialueilla. Pysäköintitutka eteen on saatavilla kaikkiin Sanderoihin Suomessa asennettavana lisävarusteena.

MySafety-painike

Lain vaatimusten mukaisesti Sanderon kaikki uudet (tuotantoviikosta 19/2024 alkaen vakiona olevat) ajoavustimet aktivoidaan oletusarvoisesti aina kun auto käynnistetään. Sanderon kojelaudasta löytyvän MySafety-painikkeen avulla osa ajoavustimista tai niiden varoitusäänet voi kätevästi poistaa käytöstä – tämä vaatii vain MySafety-painikkeen tuplapainalluksen.

Vaikka ajamisen avustavat järjestelmät ovatkin kehittyneitä, auton varusteet ovat vain ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta. Hankalat olosuhteet, kuten lumi, jää ja sumu voivat vaikuttaa ajoavustinten toimintaan ja estää niiden toiminnan. Sanderon MySafety-painikkeen taakse on määritetty tiettyjen ajoavustinten tai niiden äänimerkin deaktivointi.