Uudistunut mallisto nyt myynnissä!

Duster-mallisto on kasvanut täysin uudella etuvetoisella automaattivaihteisella Dusterilla.

Dacian filosofian mukaisesti Duster tarjoaa reilusti vastinetta rahalle. Niin tekee myös uudistettu Dacia Duster, joka on entistäkin näyttävämpi. Dusterin keulan ja perän muotoilu on uusittu kokonaan, Duster on varustettu tehokkain ja taloudellisin LED-ajovaloin ja siinä on Dacian uusi, Y-kirjaimen muotoinen valokuvio niin edessä kuin takanakin. Muotoilua on uusittu aerodynamiikan parantamiseksi, mikä tarkoittaa entistä pienempiä päästöjä ja parempaa taloudellisuutta.

Kattavasti varusteltu järkimaasturi

Lisää uutta ilmettä Dusterille tuovat uusi oranssi metalliväri sekä uudet vanteet – Kevytmetallivanteet ovat nyt vakiona kahdella ylimmällä varustetasolla (Comfort ja Prestige). Dusterin vakiovarustelua on muutoinkin parannettu entistä kattavammaksi: Vakiona on LED-lähivalojen ja -päiväajovalojen ohella aina ilmastointi, Bluetooth-toiminnoilla varustettu radio, ajotietokone, lämmitettävät etuistuimet, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, mäkilähtöavustin sekä peruutustutka.

Uusi etusäleikkö

LED-ajovalot ja uusi etusäleikkö tuovat Dusterille uutta ilmettä.

8-tuumainen multimedianäyttö

Entistä suurempi kosketusnäyttö on saatavilla ylemmillä varustetasoilla.

Uudet valot ja vanteet

Uutta ilmettä antavat myös uudet takavalot sekä vanteet.

UUTUUTENA NYT MYÖS AUTOMAATTI

Moottorivalikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja: etuvetoisena mallistossa on 90, 130 ja 150 hevosvoiman teholla varustetut bensiiniturbomoottorit, joista tehokkaimman, 150-hevosvoimaisen yhteydessä on nyt saatavilla odotettu automaattivaihteisto. Nelivetona löytyy niin bensiiniturbo (150 hv) kuin turbodieselkin (115 hv). Nelivetoversioissa on 6-portainen käsivalintainen vaihteisto.

Malliston tekniset tiedot löydät Duster-hinnastotiedoston lopusta.

DUSTER KULKEE NIIN MAASTOSSA KUIN KAUPUNGISSAKIN

Dusterin maasto-ominaisuudet ovat erinomaiset. Hankalammissa maastoissa on iloa runsaasta 210 mm maavarasta sekä suurista tulo- ja jättökulmista (30 ja 33 astetta). Nelivetojärjestelmä on erittäin helppokäyttöinen: Keliin ja tilanteeseen sopivan etenemistavan voit valita keskikonsolissa sijaitsevasta sähköisestä kytkimestä.

Hyvissä olosuhteissa kannattaa hyödyntää 2WD-tilaa, jolloin vain etupyörät vetävät ja polttoaineen kulutus on pienimmillään. AUTO-tila jakaa voiman automaattisesti etu- ja taka-akselille tieolosuhteiden ja auton nopeuden mukaan, jolloin ajettavuus on paras. Maastoajoon suositeltava 4WD Lock (pakotettu 4×4) -tila jakaa voiman etu- ja taka-akselille (50/50), jolloin auton maasto-ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Nopeuden ylittäessä n. 80 km/h kytkeytyy 4WD Lock -tila automaattisesti AUTO-tilaan. Vaihteiston lyhyt 1. vaihde täydentää maasto-ominaisuuksia kaikissa olosuhteissa.

Dusterin nelivetoversioissa on vakiona alamäkihidastin, joka toimii myös peruutettaessa. Lisäksi nelivedoissa on kosketusnäytöllä 4×4-monitori, josta voi seurata muun muassa kallistuskulmia ja kompassia.

Reilusti turvavarusteita

Dusterissa on myös turvavarustelun osalta kaikki olennainen. Vakiona on aina ESC-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ABS-jarrut elektronisella jarruvoimanjaolla sekä kuusi turvatyynyä, mukaanlukien sivuturvatyynyt edessä sekä turvaverhot. Uudet pääntuet suojaavat päätä ja niskaa aiempaakin paremmin ja niiden muotoilussa on otettu huomioon se, että näkyvyys edestä taaksepäin ja takaa eteen on mahdollisimman hyvä. Kori ja runko ovat vahvistettuja, jotta ne suojaavat matkustajia mahdollisimman kattavasti mahdollisessa törmäystilanteessa.

Ajovalot on varustettu valotunnistimella, joten ne kytkeytyvät automaattisesti päälle hämärän tullessa tai kelin ollessa hyvin harmaa. Kaikissa Duster-versioissa on vakiona peruutustutka, joka auttaa välttämään kolhuja peruutettaessa ja pysäköitäessä. Prestige-varustetason Dusterissa on lisäksi vakiona katvealueen valvontajärjestelmä, joka toimii neljän ultraäänisensorin avulla. Sensorit havaitsevat takaa tai sivulta tulevat ajoneuvot moottoripyöristä kuorma-autoihin ja järjestelmä varoittaa vaarasta vilkuttamalla oranssia valoa ulkopeilissä.

Dusterissa on turvavöiden rajoittimet sekä esikiristimet niin edessä kuin takaistuimien reunapaikoilla. Turvavyövaroitus kattaa etuistuimien lisäksi myös takaistuimet. Takana reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lasten turvaistuinten kiinnittämistä varten ja takaovissa on lapsilukot.